Rio de Žaneiras turi per 6 mln. gyventojų, tačiau pakanka kitame miesto gale įlipti į metro kad suprastum, jog šiandien milžiniškas metropolis gyvens kitokiu ritmu nei įprastai.

Kai Vokietijos rinktinės marškinėliais ir vėliavomis pasidabinę sirgaliai susispraudžia į vagonus, dardančius link „Maracanos“, atrodo, jog Rio de Žaneire prasidėjo nauja piko valanda.

„Allez les Bleus!“ skanduotės į galingą „Super Deutchland ole!“ įsiterpia tik priartėjus stadionui. Panašu, kad prancūzai laimėti garsinį mūšį 75 tūkst. žiūrovų talpinančiose „Maracanos“ tribūnose neturės jokių šansų – nebent sulauktų neutralių futbolo mėgėjų pagalbos.

O būtent pastarieji sudaro liūto dalį minioje, besibūriuojančioje prie stadiono vartų. Brazilai gyvai aptarinėja, su kuo jų numylėtiniams reikės žaisti pirmenybių pusfinalyje. Tiesa, tik tariamąja nuosaka – garsiai pasvarstęs, jog Kolumbija antrame penktadienio ketvirtfinalyje gali išmesti iš turnyro jo šeimininkus, anaiptol nebūsi išjuoktas, nes panašių abejonių turi daugelis vietos aistruolių.

Tuo tarpu sirgaliams, nuspalvinusiems „Maracaną“ Kanados, Gvatemalos, Lenkijos, Kinijos ir kitų valstybių vėliavomis, terūpi vien futbolas, nes jų šalių komandos nė nepateko tarp 32-iejų čempionato dalyvių.

„Mes sergame už futbolą. Nuostabu čia būti – šventė kur kas geresnė nei buvo prieš ketverius metus mano šalyje. Vos grįžęs namo pradėsiu taupyti, kad dar po ketverių metų galėčiau nuvažiuoti į Rusiją. Tik į Katarą nevažiuosiu – tai jau gerokai per brangu“, – entuziastingai savo planus dėliojo pagyvenęs futbolo mėgėjas iš Pietų Afrikos Respublikos.

Iš visų pasaulio kampelių sugužėję fanai kol kas tarpusavyje sutaria puikiai – daugių daugiausiai draugiškai patraukia vieni kitus per dantį. Spėjusių padauginti alkoholio taip pat nematyti – rungtynės vyksta vidurdienį vietos laiku. Tiesa, keletą netoli stadiono įsikūrusių barų vokiečiai nuo pat ryto apspito it musės medų.

Be to, tūkstančius futbolo gerbėjų prižiūri sustiprintos policijos ir kitų jėgos struktūrų pajėgos, užtvėrusios visus pravažiavimus šalia „Maracanos“. Metro atvykusiems aistruoliams tenka praeiti net penkis kontrolės punktus, kuriuose turėtų įstrigti bilietų į rungtynes neturintys Rio de Žaneiro kišenvagiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)