„Prisipažinsiu, nesitikėjau tokio sėkmingo italų žaidimo ir rezultato, kad jie pateks į ketvirtfinalį. Paskutiniu metu jie buvo dingę iš didžiojo krepšinio. Dar nuo 2004 metų kabo keršto lašas jiems. Laimėtose rungtynėse prieš ispanus, jie atrodė labai stipriai. Komanda yra tikrai verta pasiekto rezultato, su ja reikia būti atsargiems. Italai demonstruoja greitą, gražų krepšinį“, – neabejoja patyręs krepšinio specialistas.

Prieš prasidedant pirmenybėms lietuviai žaidė draugiškas rungtynes su būsimais varžovais. Tąkart mūsiškiai šventė lengvą pergalę 79:63. Tačiau nuo to laiko italai kardinaliai pakeitė savo žaidimą, o čempionate šiuo metu yra iškovoję 6 pergales iš 8 galimų. M. Paulausko manymu, reikėtų pamiršti kaip komandos atrodė prieš pirmenybes, o tokiam dalykui kaip priešininkų neįvertinimas ketvirtfinalio etape – ne vieta.

„Prieš čempionatą matėme vienokį veidą, o kitas yra šiandien. Komandos sugeba persiorientuoti. Mes irgi buvome visai kita komanda per paskutines trejas rungtynes. Visos komandos yra pasikeitusios. Ketvirtfinalyje negalima juokauti, nes negalima atsilošti. Pralaimi ir krenti į duobę“.

Kalbėdamas apie tai, ką lietuviai turėtų akcentuoti dvikovoje su italais, specialistas teigė, kad tą spręs treneriai. Svarbiausia – vykdyti žaidimo planą ir sužaisti pagal savo galimybes.

„Galime tik palinkėti, kad komanda žaistų pagal trenerių nurodytą planą ir viską įvykdytų. Atrasti dviračio nereikia, mūsų komanda yra labai stipri ir gerai sukomplektuota. Tegu žaidėjai sužaidžia savo lygyje ir to turėtų užtekti. Turime ilgą suoliuką, nežinome kuris bus lyderis, tai yra labai geras dalykas“, – mano M. Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)