„Natūralu, kad šiuo metu dar tikrai nesame sportinės formos pike. Treneriai paskirsto krūvius taip, kad jis ateitų čempionato metu. Ir nebūtinai jo pradžioje, o vėliau“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Kada lietuviams pasiekti optimalią formą būtų palankiau šįkart?

„Slidus dalykas. Žiūrint į šalių pavadinimus, mūsų grupė atrodo ne pati stipriausia. Dėl to galbūt norėtųsi, kad tai nutiktų atkrintamose varžybose. Kita vertus, taip galime prisižaisti ir prarasti svarbių taškų, dėl ko atvažiavę į Prancūziją iš karto susidurtume su labai stipriais varžovais. Aišku, pats paprasčiausias variantas būtų laimėti viską nuo pradžios iki galo“, – svarstė M. Kalnietis.

Rugsėjo 5 d. prasidedančių Europos pirmenybių D grupėje Jono Kazlausko treniruojama rinktinė rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Favoritais laikomiems lietuviams patartina siekti aukščiausios pozicijos savo pogrupyje, kad jau aštuntfinalyje neįvyktų jų kaktomuša su tokiomis komandomis kaip Graikija ar savo dantis kontroliniame turnyre Kaune parodžiusi Kroatija.

C grupėje taip pat žais nukraujavę slovėnai ir makedonai bei prie žemyno elito nepriskiriamos Gruzijos ir Olandijos komandos.

Jei nenutiks nemaloni sensacija ir Lietuvos rinktinė neiškris po grupių etapo, didelė tikimybė, kad atkrintamas varžybas teks pradėti su šią vasarą jau matytais varžovais.

Primename, kad su Kroatija ir Makedonija J. Kazlausko auklėtiniai bandė jėgas praėjusią savaitę draugiškose varžybose Kaune, o graikus ir olandus išmėgins šią savaitę paskutiniame kontroliniame turnyre Atėnuose (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)