Paprašytas įvertini Lietuvos rinktinės pasirodymą, Martynas gyrė rinktinės komandinį žaidimą ir džiaugėsi dėl to, kad komandą pateko tarp keturių geriausių pasaulio komandų.

„Rinktinės pasirodymą vertinu labai teigiamai. Atkrintamose varžybose gal šiek tiek pasisekė su varžovais, nors lietuviai to patys nusipelnė. Grupėje buvo stiprių komandų, o jie užėmė pirmą vietą ir taip užsidirbo sau sąlyginai lengvesnius varžovus aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje“, - DELFI sakė M. Gecevičius.

Gynėjas nemano, kad rinktinė pasiekė tokį rezultatą tik dėl sėkmės.

„Visi matėme, kad ir su, atrodytų, ne tokiais grėsmingais varžovais, teko paplušėti, kalbu ir apie Naująją Zelandiją, ir apie Turkiją. Negalėčiau teigti, kad čia sėkmė. Kai žaidi gerai, tada ir sekasi. O jei blogai žaidi, tai ir sėkmė nepadės.

Apskritai lietuviai demonstruoja akiai gražų ir įdomu krepšinį. Rungtynėse su Turkija išryškėjo lietuvių ilgas suolelis, komanda buvo šviežesnė, o turkai jau buvo labai pavargę“, - rinktinės pranašumus vardino 2010 m. Turkijoje vykusio pasaulio čempionato bronzininkas.

Paklaustas, kokio rezultato galima tikėtis rungtynėse su JAV, Martynas Gecevičius realistiškai įvertino rinktinės galimybes perlipti favoritų barjerą.

„Amerika yra Amerika. Bet su jais galima pakovoti. Tai įrodė tie patys turkai ir slovėnai. Tačiau akivaizdu, kad fizine jėga ir greičiu ši komanda yra pranašesne už likusias rinktines. Nemanau, kad yra daug galimybių jiems pasipriešinti, bet gal susiklostys aplinkybės: Lietuvai bus gera diena, o jiems nekokia – visko gali nutikti. Manau, lietuviai bus atsipalaidavę ir viskas bus gerai,“ – sakė M .Gecevičius.

Primename, kad pasaulio čempionato pusfinalyje Lietuva ketvirtadienio vakarą 22 val. susikaus su aiškia turnyro favorite laikoma JAV komanda.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)