Krepšinio specialistas gyrė rinktinės gynėjus, kurie, jo manymu, įdėjo didžiausią indėlį į pergalę.

„Džiugu, kad gerai sužaidė perimetro žaidėjai, kurie kontroliavo žaidimą, laikė vadžias, tiksliai atakavo krepšį, surinkinėjo kamuolius. Tai buvo didžiulis indėlis į pergalę. Pasirodo, kad ši grandis moka ir pataikyti ir atlikti visus reikalingus elementus krepšinyje.

Kalbant apie kitų pozicijų žaidėjus ir priekinę liniją, negalima sakyti, kad jie atrodė blankiai. Jiems buvo skiriamas didelis dėmesys. Tačiau ta koncentracija priekinei linijai, davė galimybę pasireikšti antros linijos žaidėjams“, – DELFI teigė Prienų „Rūdupio“ treneris.

M. Arlauskas taip pat pažymėjo, kad pagaliau pamatėme tikrą, akiai gražų lietuvišką krepšinį ir puikų nusiteikimą.

„Patiko nusiteikimas ir noras kovoti. Rungtynių pradžia buvo galinga, geras tempas ir patikima gynyba. Buvo demonstruojamas tikras, akiai malonus lietuviškas krepšinis. Ketvirtame kėlinyje pamatėme pavyzdinę gynybą, privertėme varžovus mesti skubotus metimus, susirinkome kamuolius“.

Strategas taip pat gyrė Donatą Motiejūną, puikiai sužaidusį paskutiniame ketvirtyje.

„Donatas labai padėjo ir parodė, ką gali. Jis puikiai valdo abi rankas, šauniai meta kablį. Tai tikrai buvo labai geros rungtynės ir manau, kad tokį žaidimą dar pamatysime“.

Kalbėdamas apie artėjančią dvikovą su Kroatijos ekipa, M. Arlauskas gyrė varžovus, bet priminė, kad Lietuva – ne ką prastesnė komanda.

„Kroatai yra, be abejo, gera komanda, bet mes tikrai neblogesni. Manau, kad esame geresni. Mūsų pergalė nuplovė tą įtampą, esame psichologiškai stiprūs dabar. Prieš pusfinalį mūsų nespaudžia tokia atsakomybė, kaip prieš ketvirtfinalį.

Esame emociškai pakylėti, ant šito pakylėjimo turime sužaisti ir pusfinalį. Fiziškai bus nelengva, nes vakar (ketvirtadienį - DELFI) rungtynės baigėsi vėlai. Bet krepšininkai žino šitą momentą ir jie to nuovargio gali nejusti, nes turi labai gerą psichologinį užtaisą. Krepšininkai žino, ko čia atvažiavo, ko siekia. Taip pat visiems lietuviams yra aiškūs rinktinės tiksliai“, – drąsiai pusfinalio rungtynių laukia M. Arlauskas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)