Nesėkmės šiemet G. Chicherit lydėjo nuo pat lenktynių pradžios. Ketvirtame etape trečiadienį dėl techninių problemų jis nesugebėjo pasiekti visų kontrolės punktų ir nebuvo klasifikuotas finiše, bet dar liūdniau 36-erių pilotui ir jo šturmanui Alexandre'ui Winocq prasidėjo ketvirtadienio greičio ruožas.

Nuo starto nuriedėjus vos 3 km, užsidegė prancūzų bagis, paruoštas lenktynėms „Mini“ automobilius aptarnaujančios „X-Raid“ komandos.

Ekipažas nenukentėjo, bet gaisras užbraukė galimybes kovoti dėl aukštų vietų Dakaro ralyje.

G. Chicherit dvigubai apmaudžiau dar ir dėl to, kad lygiai taip pat lenktynės jam baigėsi ir praėjusiais metais, kuomet ketvirtame etape G. Chicherit bagis užsidegė nuo didžiuliame karštyje užvirusio kuro.

Taip atrodė degantis Guerlaino Chicherit bagis prieš metus

„Deja, mums tai jau pabaiga. Laimei, mums patiems nenutiko nieko blogo“, – gerbėjus socialiniame tinkle iškart po incidento nuramino sportininkas.

Vis dėlto jis paskubėjo palaidoti savo bagį. Ekipažui pavyko užgesinti gaisrą, o sulaukus techninės pagalbos - ir pasiekti etapo finišą. Maža to, G. Chicherit penktadienį pasirodė šešto greičio ruožo starte. Oficiali Dakaro ralio svetainė dėl tokio atkaklumo lenktynininką net praminė iš pelenų pakilusiu Feniksu.

Iki šiol sėkmingiausias prancūzui buvo 2010 metų Dakaro ralis, kuriame G. Chicherit finišavo penktoje bendrosios įskaitos vietoje.

Guerlainas Chicherit

Šviesiaplaukis lenktynininkas taip pat garsėja kaip nutrūktgalvis triukų meistras, bet pastaruoju metu jam laimė nesišypso ir šiame amplua. Praėjusį kovą jis taikėsi pagerinti ilgiausio šuolio automobiliu pasaulio rekordą, bet mėginimas nuskrieti 110 metrų baigėsi į šipulius sudaužytu „Mini“. Per stebuklą pats G. Chicherit liko visiškai sveikas.

Primename, kad šiame Dakaro ralyje liepsnos antrame etape pasiglemžė ir lenko Adamo Malyszo bagį.

Ne mažiau fatališkai nei G. Chicherit Dakaro raliai klostosi jaunajam Didžiosios Britanijos motociklininkui Samui Sunderlandui. KTM važiuojantis lenktynininkas šiemet laimėjo pirmą etapą, bet ketvirtame susilaužė ranką ir buvo priverstas pasiduoti. 2012 metais debiutavęs maratone, jis dar nė karto nesugebėjo nukeliauti toliau ketvirto etapo.

Samas Sunderlandas

Primename, kad 36-ą kartą vykstančio Dakaro ralio dalyviai iš viso turės nuvažiuoti per 9 tūkst. kilometrų. 13 etapų lenktynių trasa driekiasi per Argentiną, Boliviją ir Čilę, o finišas numatytas sausio 17 d. Buenos Airėse (Argentina).

Šiemet prestižiniame ralyje startavo 161 motociklininkas, 45 keturračių vairuotojai, 137 automobilių ir 63 sunkvežimių ekipažai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)