Londonas dar ruošiasi

Olimpiečius ankstų trečiadienio rytą Lutono oro uoste pasitiko savanoriai, o kelionė iki olimpinio miestelio truko bene tiek pat, kiek lėktuvu nuo Vilniaus iki Londono – apie porą valandų.

Lietuvos savanorių komandai skirti keturi automobiliai – du nauji „BMW 320“ ir du „Citroen C4 Picasso“.

Tik artėjant link olimpinių žaidynių širdies – olimpinio miesto – ima ryškėti didžiausios sporto šventės ženklai – miestas papuoštas olimpine atributika, tačiau itin daug reklamų Londone nesimato. Tiesa, vis dar vyksta miesto puošimo darbai.

Olimpiniam transportui žaidynių metu Londono gatvėse skirta speciali eismo juosta. Kitiems vairuotojams įsukus į šią, olimpiniais žiedais pažymėta juostą, gresia 130 svarų bauda.

Saugumui – išskirtinis dėmesys

Didžiausią įspūdį palieka olimpinių žaidynių organizatorių dėmesys saugumui – norint patekti į olimpinį miestą tenka įveikti eilę patikros postų. Nuodugniai tikrinami ir nuolat pirmyn atgal zujantys savanorių automobiliai.

Kariškiai nuodugniai tikrina visų be išimties mašinų vidų – pradedant bagažine, salonu bei baigiant variklio skyriumi ir dugnu.

Kalbama, kad net specialiųjų tarnybų – policijos, ugniagesių ar medikų – automobiliams į olimpinę zoną patekti būtų sudėtinga. Bet kokiu atveju, olimpinis miestelis turi savo ugniagesių tarnybą ir medikų ekipažus.

Atgyja olimpinis kaimelis

Visu tempu pildosi ir pradeda šurmuliuoti olimpinis kaimelis.

Lietuvos sportininkų čia kol kas nėra daug, tačiau vienas iš olimpinio kaimelio daugiaaukščių pastatų jau papuoštas Lietuvos trispalve.

Olimpinių žaidynių atidarymas vyks penktadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)