Dauguma buriuotojų Brazilijoje treniruojasi jau nuo liepos mėnesio, kad priprastų prie vietos vandenų specifikos. Tuomet ir pasipylė kritika žaidynių organizatoriams, kad šie nesusitvarko su vandens užterštumo problema, o pludūruojančių šiukšlių nuotraukos apskriejo visą pasaulį.

„Evi užsikrėtė bakterija per treniruotes liepos mėnesį. Ta bakterija sukelia dizenteriją. Gydytojai sakė, kad šis negalavimas gali gerokai išbalansuoti energijos lygį organizme trims mėnesiams. O vakar mes pamatėme akivaizdų to poveikį, kai Evi pritrūko energijos sudėtingomis sąlygomis. Labai tikėtina, kad užkratą ji pasigavo per treniruotes čia, nes kontakto su vandeniu netrūko“, – kalbėjo sportininkės treneris.

Tarp Belgijos buriuotojų vienintelė E. Van Acker skundėsi negalavimu. Šios šalies olimpinio komiteto teigimu, atletė neatsigauna po „rimtos gastroenterologinės infekcijos“. Šiuo metu rinktinės medikai deda visas pastangas, kad ji galėtų startuoti penktadienį.

Prieš žaidynes specialistai perspėjo atletus, kad dėl užterštumo jie vengtų galvos panardinimo į vandenį. Vis dėlto buriuotojai ir irkluotojai negali išvengti kontakto su vandeniu, kuris taškosi į visas puses.

„Laser Radial“ jachtų klasėje varžosi ir Lietuvos sportininkė Gintarė Scheidt. Prieš penktadienio plaukimus ji užima šeštą vietą. E. Van Acker kol kas plaukia dešimta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)