Sočio olimpinių žaidynių atidarymo iškilmėse su savo šalies vėliava šokiu ritmais žingsniavęs Venesuelos kalnų slidininkas Antonio Jose Pardo Andretta savo energija sužavėjo visą pasaulį. Bet dar labiau žavi 43-ejų metų vyro kelias į olimpiadą.

A. J. Pardo Andretta yra vienintelis Venesuelos atstovas Sočio žaidynėse. Vyras pradėjo mėgėjiškai slidinėti 1988 metais, sulaukęs 18-os. Jo karjera finansų pasaulyje leido keliauti į Šveicariją, Austriją ir kitas šalis, labiau tinkamas slidinėjimui, nei Venesuela.

Tarptautinėse varžybose venesuelietis bankininkas pradėjo dalyvauti tik pernai, kai neteko darbo. Dviejų vaikų tėvas, kuris yra ir Venesuelos slidinėjimo federacijos prezidentas, suprato, kad tai yra vienintelė jo galimybė dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

„Prieš tai aš neturėjau nei laiko, nei galimybių rimčiau sportuoti, nes privalėjau dirbti. Tačiau kai finansų rinka buvo paralyžiuota, pasakiau sau – tai metas įgyvendinti savo svajonę“, – teigė A. J. Pardo Andretta, dalyvausiantis tik olimpinėse slalomo milžino varžybose – slalome jam nepavyko įveikti kvalifikacinio barjero.

Jis tapo vos penktuoju savo šalies istorijoje sportininku, dalyvaujančiu žiemos olimpinėse žaidynėse.

Draugiškas, išsilavinęs, solidus, bet tuo pačiu linksmas žmogus. Taip J. A. Pardo Andrettą apibūdino Giedrius Zaveckas, Roza Chutoro kalnų slidinėjimo centre kasdien susitinkantis su Venesuelos atstovu.

„Jis puikiai kalba angliškai, pasišneka su Roku“, – teigė G. Zaveckas, treniruojantis trečiadienį olimpinėse žaidynėse debiutuosiantį savo 17-metį sūnų R. Zavecką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)