Rusija olimpiados B grupėje užėmė pirmą vietą. Davido Blatto auklėtiniai grupės varžybose iškovojo keturias pergales, o pirmadienį pralaimėjo nieko nelemiančias rungtynes Australijai – 80:82.

„Jie pirmi grupėje, ką čia bekalbėti. Varžovas labai stiprus, žaidžia gerą krepšinį. Labai greita, gudri ir gerai besiginanti komanda. Jie antri pagal praleistus taškus šitame turnyre. Naudoja daug pasikeitimų gynyboje, keičiasi, todėl kad jie turi pakankamai aukštų žaidėjų. Kaitalioja įvairias gynybos sistemas.

Aišku, pagrindiniai žaidėjai yra Andrejus Kirilenko, Vitalijus Fridzonas, Aleksejus Švedas, Timofejus Mozgovas. Tiek jie mums žinomi, tiek mes jiems žinomi“, - po antradienio treniruotės Londone teigė Lietuvos ekipos strategas Kęstutis Kemzūra.

„Rungtynės bus sunkios, bet mes joms pasiruošę. Žaidėme ir draugiškas rungtynes, todėl Rusijos komandą kaip ir žinome – tiek stiprias puses, tiek silpnas. Daug silpnų vietų varžovai neturi, bet stengsimės prieš jų greitą puolimą, tiek prieš žaidimą „du prieš du“ gintis, nes matėme, kad su tuo sunkiai sekasi tvarkytis. Šiandien analizavome ir manau viskas bus kitaip“, - sakė Simas Jasaitis.

„Komanda pažįstama, komanda stipri, universali. Daug keičiasi gynyboje, greitai bėga, palaiko aukštą tempą. Mes juos žinome. Treneriai ruošia taktiką ir manau, kad esame pasiruošę neblogai“, - įsitikinęs Paulius Jankūnas.

Prieš olimpinį atrankos turnyrą Venesueloje Lietuva Hjustone pralaimėjo Rusijai 69:77, o prieš pat olimpiadą nusileido rusams triuškinamu rezultatu – 79:101.

Lietuviai sako, kad nuolat nusileisti rusams tiesiog nusibodo ir tai suteiks papildomo sportinio pykčio, o revanšas olimpiados ketvirtfinalyje atpirktų visas nesėkmės.

„Aš manau, tai suteikia daugiau motyvacijos. Norisi pagaliau vieną kartą įveikti. Tai dabar būtų toks neblogas momentas“, - šyptelėjo K. Kemzūra.

„Manau, kad tai tik prideda motyvacijos, nes pralošiame ir pralošiame. Norėtųsi kažkada ir laimėti. Staigmenų iš rusų nesitikime. Manau, kad nugalėtoją lems smulkmenos, maži dalykai nulems pergalę“, - sakė P. Jankūnas.

Lietuva ir Rusija olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje susigrums trečiadienį 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (563)