S.Solovjovas, kuris Maskvoje pastaruoju metu treniruoja ir S.Krupeckaitę, yra išugdęs ne vieną garsią sportininkę. Atėnuose 500 metrų atskiro starto bei sprinto rungtyse sėkmingai lenktyniavo dar dvi jo auklėtinės - triskart pasaulio čempionė rusė Svetlana Grankovskaja ir baltarusė Natalija Cilinskaja. S.Solovjovas Rusijos sporto dienraščiui “Sport ekspres” tvirtai pareiškė, jog S.Krupeckaitė išteka už ruso ir netrukus atstovaus Rusijai.

Tik iš “Kauno dienos” išgirdęs apie tokius S.Solovjovo planus, Lietuvos moterų treko rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Jakimavičius neteko žado. Po pauzės jis ištarė: “Nesąmonė”.

Atsitokėjęs A.Jakimavičius pasiūlė netikėti tokiomis Rusijos trenerio kalbomis: “Turbūt nereikia tikėti tuo. Žinau, kad Solovjovas yra siūlęs Simonai tapti Rusijos piliete, bet ji lyg ir neturi tokių minčių. Iš tiesų ji turi rusų tautybės draugą, bet, kiek žinau, apie jų vestuves dar nėra kalbos”.

A.Jakimavičius svarstė, kad jeigu S.Krupeckaitė ir ištekėtų už Rusijos piliečio, jai nebūtų prasmės keisti pilietybės: “Juk ir Polikevičiūtės yra ištekėjusios už rusų, bet joms nekilo mintis startuoti už Rusiją. Manau, kad čia tik Solovjovo svajonės”.

Lietuvos dviratininkių treneris žadėjo ne tik apie tai pasiteirauti S.Krupeckaitės, bet ir akis į akį su pačiu Solovjovu išsiaiškinti, kaip yra iš tikrųjų.