Goal.com specialusis apžvalgininkas pakomentavo B ir C grupių dalyvių, antro turo susitikimus žaisiančių ketvirtadienį, galimybes.

M. Balotelli akiratyje atsidūrė Lenkijos rinktinės snaiperis Robertas Lewandowskis, stosiantis prieš savo komandos draugus iš Miuncheno „Bayern“ klubo, šįkart vilkėsiančius Vokietijos nacionalinės ekipos marškinėlius.

13 įvarčių ir rezultatyviausio pirmenybių atrankos žaidėjo titulas italą privertė gerbti R. Lewandowskį.

„Jo efektyvumas pribloškia. Lenkas yra techniškas futbolininkas ir niekada neprašauna pro šalį. Per keletą pastarųjų metų jis tapo vienu geriausių puolėjų pasaulyje“, – kolegą gyrė M. Balotelli.

Bet čia pat pridūrė: „Vis dėlto man patinka kitokio tipo žaidėjai“.

Savotiškai M. Balotelli atsiliepė ir apie visą Anglijos rinktinę. Ketverius metus šioje šalyje rungtyniavęs puolėjas pareiškė, kad apie ją mažai ką žino.

„Pažįstu komandos puolėjus – jie labai geri. Bet pačios rinktinės gerai nežinau. Jei atvirai, nežinau, kaip anglai žais. Aš pats su Anglija esu rungtyniavęs du kartus ir abusyk jaučiau, kad juos nugalėsime. Kai kauniesi su aukščiausio lygio komandomis, galvoje sukasi kitokios mintys“, – išvadą, kad Anglija vis dar negrįžo į futbolo išrinktųjų ratelį, padarė M. Balotelli.

Italas prisiminė jautęsis priešingai, kuomet praėjusių UEFA Europos pirmenybių pusfinalyje teko susigrumti su Vokietija.

„Nors mes tąsyk ir nugalėjome, atrodė, kad vokiečiai gali įmušti bet kurią akimirką. Supratau, kad net atidavęs visas jėgas galiu pralaimėti“, – atviravo M. Balotelli, pusfinalyje Manuelį Neuerį nuginklavęs du kartus ir išvedęs Italiją į finalą.

Iš viso 2012 metų čempionate jis pelnė tris įvarčius, kartu su dar penkiais žaidėjais pasidalino rezultatyviausių futbolininkų sąrašo viršūnę ir buvo išrinktas į simbolinę pirmenybių komandą.

Bet tęsti karjeros tokia pačia aukšta nata įvairių skandalų ir keistų išsišokimų nuolat lydimas žemyno vicečempionų atstovas vėliau nesugebėjo. „Liverpool“ (Anglija) priklausantis talentas šiame sezone buvo paskolintas „Milan“ (Italija) klubui ir per 20 rungtynių „Serie A“ pasižymėjo vos kartą.

Italijos rinktinės strategas Antonio Conte vietoje M. Balotelli keliauti į Prancūziją pakvietė puolėjus Simone Zaza, Graziano Pelle, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Ederį ir Stephaną El-Shaarawy.

Turnyrą „Squadra Azzurra“ pradėjo pergale prieš favorite laikytą Belgiją rezultatu 2:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)