Patyręs krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas ir buvęs rinktinės narys, krepšininkas Marius Prekevičius pasidžiaugė sunkia pergale prieš juodkalniečius ir perspėjo, kad kovoje su bosniais bus ne ką lengviau.

Šarūnas Sakalauskas
„Reikėtų pagirti žaidėjus už kovingumą, ryžtą ir įdėtą darbą. Juodkalnija buvo pasiruošusi labai gerai. Priešininkai daug kamuolių pasiėmė po mūsų krepšiu. Nepavyko gerai apsiginti, buvo matyti, kad mūsų žaidimas buvo gerai išanalizuotas. Visgi, rungtynių pabaigoje pamatėme, kad mūsų komanda yra aukštesnio meistriškumo ir turime individualiai stipresnius žaidėjus. Pergalė lėmė brolių Lavrinovičių priimti sprendimai, pataikyti metimai, užimtos padėtys. Taip pat Renaldo Seibučio prisiimta atsakomybė ir Manto Kalniečio pelnyti taškai“, – mano Š. Sakalauskas.

Savo ruožtu M. Prekevičius pasidžiaugė žengtu žingsniu į priekį. Jo manymu, rinktinė sekmadienio rungtynėse žaidė laisviau, o žaidėjai atrodė atradę savo vietas aikštėje.

„Vakarykštė pergalė jau buvo geresnė. Gražiau žiūrėjosi žaidimas, visi padarė ką galėjo, turėjo savo roles ir gerai jas vykdė. Su Juodkalnija gal jau atradome vietas, kur turime būti tam tikru metu. Tada ir perdavimai geri pavyksta, nebegimdome taip taškų. Viskas atrodė laisviau“.

Krepšininkas mano, kad kai lietuviai stos į kovą, galinčią lemti čempionato pabaigą, svarbiausia bus atlaikyti pirminį Bosnijos ir Hercegovinos šturmą.

„Svarbiausias akcentas – bosniams labai reikalinga pergalė. Reikėtų tą atsiminti ir neleisti nuo pradžių lipti ant galvos. Iš patirties žinau, kad jeigu labai reikia, tai labai ir nori. Bosniai turėtų iš karto pradėti spausti, kibiai gintis, greitai atakuoti, kad greitai įgautų pranašumą. Jeigu atlaikysime tą pirmą bangą, viskas bus gerai“, – neabejoja M. Prekevičius.

Tuo tarpu Š. Sakalauskas taip pat akcentavo varžybų svarbą bosniams ir priminė, kad nereikėtų galvoti, jog priešininkų rinktinėje tėra vienas geras žaidėjas – NBA rungtyniaujantis Mirza Teletovičius.

„Manyčiau, kad laukia panašaus stiliaus rungtynės kaip su Juodkalnija. Bosniams spręsis likimas. Tvyrant nervinei įtampai, labai svarbūs bus individualūs žaidėjų veiksmai. M. Teletovičius yra labai svarbus koziris, bet jie turi ir gerų gynėjų, ir puolėjų, galinčių pataikyti iš toli ir prasiveržti. Jų privalumas – 2-3 stiprūs žaidėjai, kurie lemia žaidimą savo klubinėse komandose. Jie pratę prie lyderių vaidmens ir gali priimti lemiamus sprendimus. Nervų kare tai gali būti svarbus faktorius“, – mano krepšinio specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)