Šeštadienį paskutiniame mače dėl 5-os vietos Lietuvos rinktinė susidorojo su graikų iššūkiu, pranokusi varžovus 73:69. Tai buvo aštunta K. Kemzūros ekipos pergalė per 11 Europos čempionato rungtynių, tačiau svarbiausią dvikovą – ketvirtfinalio akistatą su makedonais – lietuviai apmaudžiai pralaimėjo.

„Iš pradžių rungtynėms su graikais buvo sunku nusiteikti, bet, kai tribūnose pamatėme tiek žmonių, kurie mumis tiki ir palaiko, kad ir kaip mes būtume pasišiukšlinę – tai mus motyvavo. Koks mums buvo šis čempionatas? Jei ne viena nesėkmė, gal ir visai nieko. Norėjome kovoti dėl medalių, bet ne kiekvienais metais tai pavyksta. Tik gaila, kad šiek tiek apkartinome lietuviams krepšinio šventę“, - apgailestavo komandos kapitonas Robertas Javtokas.

„Iš karto sunku vertinti pirmenybes: reikia nusiraminti, viską permąstyti. Mūsų kelias, kuriuo ėjome, buvo sunkus, lengvų rungtynių nepasitaikė. Manau, kad demonstravome ne patį blogiausią krepšinį, bet kažko pritrūko. Gal vieno metimo ketvirtfinalyje – reikėtų tai geriau paanalizuoti.

Aišku tik tai, kad nepadarėme to, ko patys norėjome, kita vertus, minimalų rezultatą pasiekėme. Pelnėme kelialapį į olimpinį atrankos turnyrą, ir tai nėra taip jau mažai žinant, su kokiais varžovais teko žaisti ir kokios komandos iškrito anksčiau už mus“, - pabrėžė K. Kemzūra.

- Pirmą kartą Europos čempionatas buvo toks ilgas: turėjote sužaisti net 11 rungtynių. Kokią įtaką tai turėjo komandos pasirodymui? - po paskutinės dvikovos paklausėme K. Kemzūros

- Žinoma, turnyras buvo ilgokas, bet manau, kad fizinę formą išlaikėme. Esu tikras, kad buvome viena iš geriausiai šiam čempionatui fiziškai pasirengusių komandų. Tačiau įtampos patyrėme daug, nes kartais atrodė, kad neturime teisės pralaimėti net ir draugiškų rungtynių prieš pirmenybes.

- Šie metai su Lietuvos rinktine jums asmeniškai buvo sunkesni ar lengvesni nei praėję?

- Savotiškai sunku buvo ir pirmais metais – jūs žinote, kodėl. Šiemet situacija buvo kitokia: buvo laukiama dar geresnio pasirodymo, bandoma lipti dar aukščiau. O varžovai nebelaikė mūsų silpna komanda. Dar vienas dalykas... Neparašykite neteisingai, kad Kemzūra skundėsi teisėjais, tačiau aš manau, jog kitų šalių spaudos rašiniai apie tai, kaip teisėjai lietuvius pradės gelbėti, suveikė: buvo rungtynių, kuomet mus tiesiog apstumdė. Bet dar kartą sakau, kad tai nėra joks pasiteisinimas. Turėjome būti pasiruošę viskam, nors žmonės ir kalba, kad, žaidžiant namuose, turėtų būti kitaip“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją