Tąkart LeBronas Jamesas, Carmelo Anthony, Kevinas Durantas, Kobe Bryantas ir kompanija tik ketvirto kėlinio pabaigoje įrodė savo pranašumą prieš Kęstučio Kemzūros treniruojamą ekipą, laimėję 99:94.

M. Pocius į varžovų krepšį įmetė 14 taškų ir rezultatyvumu nusileido tik Linui Kleizai (25 tšk.). Kartu su juo Lietuvos aprangą vilkėjo dar keturi dabartinės rinktinės nariai, o Jonas Mačiulis mačą su olimpiniais ir pasaulio čempionais praleido dėl traumos.

M. Pociaus nuomone, tam, kad galėtų sėkmingai priešintis ir planetos pirmenybių pusfinalyje Barselonoje, lietuviai privalo kaip įmanydami stengtis sulėtinti amerikiečių apsukas.

„Norint bent kažkiek juos pristabdyti, reikia labai atsakingai žaisti puolime, neprarasti kamuolių. Amerikiečių rankos ginantis tikrai labai gerai dirba. O prametus metimus, reikia visiems penkiems šauti į gynybą.

Pamenu, jog 2012 metais olimpiadoje mums tai kažkiek pavyko padaryti: po kiekvieno netaiklaus metimo visi penki spurtuodavome atgal. Po dviejų kėlinių amerikiečiai suprato, kad apibėgti mūsų nepavyks, ir žaidimas labai sulėtėjo. Tai – tik į naudą, nes JAV komanda įpratusi bėgti, žaidėjų rotacija – intensyvi. Jeigu įsivelsi į jų greitą krepšinį, intriga gali labai staigiai baigtis“, – samprotavo krepšininkas.

M. Pociui ir pačiam yra tekę klausytis JAV rinktinės stratego Mike'o Krzyzewskio nurodymų: 2005-2008 metais lietuvis žaidė Djuko universiteto komandoje, kuriai vadovavo garsusis amerikietis.

Tik ten gynėjui nereikėdavo greičiu mėginti varžytis su sprinto karaliumi Usainu Boltu.

„Žaidimo stilius Djuko universitete buvo visiškai skirtingas. Tai ir yra M. Krzyzewskio privalumas: jis moka prisiderinti prie turimų žaidėjų ir išnaudoti jų stipriąsias puses. Puikiai matydamas, kad dabartinė jauna rinktinė geriausiai žaidžia „bėk ir mesk“ krepšinį, M. Krzyzewskis tai ir leidžia daryti“, – pastebėjo M. Pocius, iki šiol palaikantis gerus santykius su buvusiu treneriu.

Primename, kad pusfinalis tarp Lietuvos ir JAV ekipų vyks ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)