Kol kas visus tris Vokietijos komandos įvarčius pirmenybėse pelnęs M. Gomezas rezultatyviausių turnyro žaidėjų viršūnėje pasivijo Rusijos rinktinės saugą Alaną Dzagojevą. Po rungtynių vokietis pripažino, kad paskutinės minutės jo komandai buvo labai sunkios.

„Neįtikėtina, kaip lėtai laikas slinko mačo pabaigoje. Pirmame kėlinyje mes žaidėme labai gerai, tačiau rungtynių pabaigoje buvome išsekę. Vis dėlto, turint Manuelį Neuerį vartuose, galima atlaikyti bet kokią įtampą. Žengėme didelį žingsnį ketvirtfinalio link, tačiau apie patekimą į jį kalbėti dar anksti. Futbole viskas gali pasikeisti labai greitai“, – puolėją cituoja BBC.

„Vokiečiai turėjo šiek tiek problemų, kai įmušė R. van Persie, tačiau daugiau mums nieko nepavyko pasiekti. Demonstravome drąsą eidami pirmyn, bet ne gynyboje“, – apgailestavo Nyderlandų ekipos strategas Bertas van Marwijkas.

Nyderlandų futbolininkai (0 tšk.) trečiame ture, matyt, taps prisiekusiais Vokietijos komandos (6 tšk.) aistruoliais, mat paskutiniame B grupės mače sekmadienį ne tik turės nugalėti Portugaliją (3 tšk.) ir pasistengti padaryti tai kaip įmanoma didesniu skirtumu, bet ir tikėtis vokiečių pergalės prieš danus (3 tšk.).

Kitokiu atveju viena iš čempionato favoričių prieš turnyrą vadinta Nyderlandų rinktinė taps vienu iš didžiausių nusivylimų ir keliaus namo.

Vokiečių stovykloje priešingos nuotaikos – jų komanda kol kas vienintelė čempionate turi dvi pergales iš tiek pat galimų.

„Žengėme didelį žingsnį ir pravėrėme duris į ketvirtfinalį, – džiaugėsi Vokietijos rinktinės vyriausiasis treneris Joachimas Loewas. – Rungtynėse su Danija komandos likimas bus mūsų pačių rankose“.

„Visiškai pasitikime savo jėgomis ir norime nugalėti Danijos komandą“, – pridūrė du rezultatyvius perdavimus trečiadienį atilikęs Bastianas Schweinsteigeris.

Į varžybų ketvirtfinalį iškops po dvi geriausias grupių komandas.

Joachimas Loewas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)