Geriausioje padėtyje kol kas yra dvi pergales iškovoję vokiečiai, kuriems paskutiniame susitikime su Danijos nacionaline komanda pakaktų ir taško. Tačiau Vokietijos komandos strategas Joachimas Loewas ir tokio tikslo nevadina lengvai pasiekiamu.

„Patekimui į ketvirtfinalį mums reikia bent taško. Užduotis nėra paprasta, ypač turint omeny, jog varžovams greičiausiai reikės pergalės. Jeigu taip nutiktų, tuomet danai taptų sensacijos autoriais. Sensacijos jų fanams, bet – ne mums. Mes du-tris mėnesius įdėmiai studijavome Danijos rinktinę ir žinome, kad ji niekuo nenusileidžia likusioms grupės komandoms. Tad varžovo tikrai nenuvertiname“, – spaudos konferencijoje pabrėžė vokiečių vairininkas.

Žurnalistams priminus, jog olandų pergalės atveju danams taip pat pakaktų tik lygiųjų, J. Loewas pagalbos rankos varžovams nežadėjo.

„Mes nesiruošiame kam nors padėti. Mūsų tikslas – pirma vieta grupėje. O kas užims antrąją, mūsų nedomina. Kalbant apie olandus, jie patys save įspraudė į kampą ir atsidūrė situacijoje, kai yra priklausomi nuo kitų. O Danijos rinktinės likimas – tik jos pačios rankose“, – samprotavo J. Loewas.

Vokietijos rinktinės vadovas Oliveris Bierhoffas taip pat perspėjo, kad situacija iš palankios greitai gali virsti šokiruojančia.

„Rungtynės su danais, žinoma, bus lemiamos. Po pergalės prieš olandus buvome labai laimingi dėl to, kaip žaidėme, ir galbūt kažkam jau pasirodė, kad patekome į ketvirtfinalį, bet teko greitai nusileisti ant žemės“, – kalbėjo praeityje žinomas futbolininkas.

„Vis dėlto jaučiu, jog komanda supranta, kad mes dar neužtikrinti dėl vietos kitame etape, tad turime tai padaryti paskutinėse rungtynėse. Kitaip gali nutikti šokiruojantys įvykiai“, – perspėjo O. Bierhoffas.

M.Olsenas: nėra nieko neįmanomo

Danijos rinktinės vyriausiasis treneris Mortenas Olsenas spaudos konferencijoje pažymėjo, jog jo ekipa turi puikias galimybes iškopti į ketvirtfinalį.

„Nėra nieko neįmanomo, mes norime nugalėti. Taip, Vokietija – superkomanda, turinti labai pajėgų trenerių štabą ir aukščiausios klasės žaidėjus, tačiau pamėginsime sulaikyti vokiečių mašiną“, – vylėsi danas.

„Per savaitę patyrėme daug – ir euforiją po pergalės prieš Nyderlandus, ir nusivylimą po pralaimėjimo paskutinėmis minutėmis portugalams. Dabar emocijos jau nusėdo ir žinome, kad galime lygiai kovoti su bet kuria komanda“, – atviravo M. Olsenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)