Vokiečiai ir portugalai sekmadienį sugebėjo iškopti iš vadinamosios „mirtininkų“ B grupės tarp aštuonių pajėgiausių turnyro komandų.

Be kluptelėjimų žengiantys Vokietijos futbolininkai iškovojo trečią pergalę iš tiek pat galimų, kai Lvove 2:1 eliminavo danus. Tuo metu Charkove Portugalijos rinktinė tokiu pačiu santykių nugalėjo visus tris mačus pralaimėjusią Nyderlandų vienuolikę ir B grupėje užėmė antrą vietą su 6 taškais.

Portugalų ir Nyderlandų mačo eiga lėmė nemenką intrigą kitame susitikime, kuriame ilgą laiką buvo lygu – 1:1. Danų pergalės atveju vokiečiai kartu su Nyderlandais būtų sensacingai likę už ketvirtfinalio borto, tačiau savo žodį tarė vokietis Larsas Benderis, 80-ą min. įmušęs lemiamą įvartį.

„Tai – ypatinga akimirka man. Grupėje užimti pirmą vietą yra puiku“, – džiūgavo saugas, kuris starto vienuolikėje pakeitė dėl kortelių nežaidusį Jerome’ą Boatengą ir dėl to buvo patrauktas į gynybinę poziciją.

„Šiandien jautėme pozityvią dvasią. Buvome susikaupę siekdami įvarčio. Man šiek tiek pasisekė, kad tame epizode gavau kamuolį, tačiau rungtynių metu apie tai negalvoji – tiesiog muši, ir viskas“, – BBC cituoja vokietį, kuriam tai buvo pirmosios rungtynės Vokietijos rinktinės starto sudėtyje.

Ypatingomis šias rungtynes vadino ir kito Vokietijos rinktinės įvarčio autorius Lukasas Podolski. Jis nacionalinės komandos marškinėlius sekmadienį vilkėjo jau 100-ąjį kartą bei pelnė 44-ąjį įvartį.

„Kažkas nuostabaus. 100-osios rungtynės ir dar įmušiau įvartį. Bet svarbiausia, kad mes laimėjome. Rungtynės buvo sunkios, Danija yra stipri komanda, laimei, įmušėme antrą įvartį ir nugalėjome. Dabar ruošimės susitikimui su graikais“, – kalbėjo L. Podolski.

Vokietijos komandos strategas Joachimas Loewas pasidžiaugė, kad jo komanda nenustoja progresuoti.

„Šiame turnyre mūsų komanda akivaizdžiai įgauna vis didesnę brandą. Anksčiau mums to trūko, tačiau komandoje toliau vyksta geras tobulėjimo procesas“, – tikino strategas.

„Susitikimas buvo sunkus, nes pergalės reikėjo abiems komandoms. Mums šis mačas buvo pirmasis, kuris tikrai kažką lėmė. Deja, pirmame kėlinyje neišnaudojome bent trijų ar keturių epizodų, o būtume galėję viską išspręsti dar iki pertraukos. O gynyboje palikome danams per daug erdvių, kuo jie ir pasinaudojo.

Po pertraukos žaidėme geriau, kontroliavome kamuolį ir žaidimo eigą. Danai turi labai specifišką žaidimo stilių, tačiau mes prie jo prisitaikėme. Mane džiugina tai, ką matau: Vokietijos rinktinė gali žaisti dar stipriau“, – džiaugėsi J. Loewas.

Paklaustas apie būsimą varžovą ketvirtfinalyje, vokiečių strategas teigė, jog Graikija buvo nuvertinta.

„Grupių etape jų niekas rimtai nevertino. Rusija – taip pat. Rusai gerai žaidė ir neturėjo pralaimėti, tačiau graikai savo šansus realizuoja fantastiškai. Pagal šį rodiklį jie turbūt pirmauja čempionate“, – pastebėjo J. Loewas.

Vienintelį įvartį danams sekmadienį pelnęs Michaelis Krohnas-Dehli pažymėjo, kad jo komanda turnyrą palieka aukštai iškėlusi galvą.

„Vokietijos rinktinė žaidė labai galingai. Nepaisant to, mes vistiek galėjome pasirodyti dar geriau. Esu nusivylęs rezultatu, kaip ir mano komandos draugai. Bet tuo pačiu mes didžiuojamės savo pasirodymu turnyre. Mūsų komanda dar jauna ir mums viskas priešakyje“, – kalbėjo du įvarčius čempionate pelnęs danas.

„Nieko keista – laimėjo favoritė. Tačiau aistruoliai gali didžiuotis Danijos rinktine, – jam antrino komandos strategas Mortenas Olsenas. – Danija visiems patiko. Nedaug trūko rungtynėse su vokiečiais, su portugalais galėjome išsaugoti lygiąsias ir nugalėjome olandus. Vos nesukūrėme sensacijos. Šios komandos laukia puiki ateitis, esu tuo tikras.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)