Italijai žemyno čempionai nusileido 81:86, bet vietą Europos pirmenybių ketvirtfinalyje jie jau buvo užsitikrinę. Todėl paskutinis mačas nulėmė tik galutines abiejų komandų vietas F grupėje: italai užėmė trečią poziciją ir ketvirtfinalyje žais su Lietuvos rinktine, ispanai liko ketvirti ir dėl vietos pusfinalyje varžysis su serbais.

„Deja, pralaimėjome, bet tai nėra jokia tragedija. Patekome į ketvirtfinalį, ir tai svarbiausia. Pralaimėjome ir dabar susitiksime su Serbija, bet jei būtume laimėję, tektų žaisti su Lietuva. Kad ir kaip žiūrėsi, abiem atvejais mūsų lauktų labai sunkios rungtynės, tad didelio skirtumo čia nematau“, – po dvikovos ramiai dėstė J. M. Calderonas.

Slovėnijoje jo ekipa pralaimėjo jau trečias iš aštuonerių žaistų rungtynių. Kiek anksčiau Ispanijai teko pripažinti slovėnų ir graikų pranašumą. Sergio Scariolo pakeitusio naujo trenerio Juano Orengos vadovaujama komanda kol kas sunkiai verčiasi be tokių žaidėjų kaip P. Gasolis, Juanas Carlosas Navarro ar Serge'as Ibaka.

„Žinoma, mes nesame tokia pati komanda kaip anksčiau. Dalis ekipos sudėties pasikeitė, pasikeitė ir žaidimas, – pripažino J. M. Calderonas. – Tikiuosi, kad nuo šiol žaisime geriau. Turėsime patikimiau gintis ir protingiau žaisti rungtynių pabaigoje. Viliuosi, faktas, kad turime daugiau patirties nei jauna Serbijos komanda, bus mums naudingas, bet tikrai turime sužaisti geriau, jei norime laimėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)