Lietuviai jau pirmoje rungtynių dalyje sukaupė 15 taškų persvarą, tačiau rungtynių pabaigoje zelandiečiai rezultatą persvėrė. Galų gale lietuviai susiėmė ir žengė į ketvirtfinalį – 76:71.

“Sakyti, kad prieš šias rungtynes buvau ramus, būtų labai didelė neteisybė (…). Kai gerai pradedi – turi ką prarasti. Tada būna dviguba psichologinė našta“, - po susitikimo sakė J. Kazlauskas.

Treneris teigė, jog atkrintamosiose varžybose didelę įtampą jaučia rinktinės naujokai.

„Šiaip ne taip išsikapanojome“, - rinktinės žaidimą apibūdino strategas.

Rungtynių pradžioje antakį teko siūti Jonui Mačiuliui. Vėliau traumą patyrė ir ligoninėje atsidūre Simas Jasaitis.

„Tai taip pat prisidėjo prie sąmyšio, nervuotumo. Traumos visada tai padaro. Dabar Simas išvežtas į ligoninę. Peršvies, pažiūrėsime. Jis bandė grįžti, bet atsirado skausmai. Dar ir J. Mačiulis. Tai tokie kertiniai žaidėjai tokiose pozicijose. Tuo labiau, kad iki tol M. Kuzminskas nebuvo daug žaidęs. R. Seibutis jau buvo pavargęs ir žaidžia ne savo pozicijoje. Taip kad problemų mes turime labai daug. Gerai, kad taip išplaukėme“, - neslėpė J. Kazlauskas.

Tuo tarpu itin kovingai žaidę zelandiečiai sulaukė J. Kazlausko pagyrų.

„Jie privertė mūsų gynėjus abejoti. Tai blogiausias dalykas mums ir geriausias dalykas jiems. Jie užėmė tarpines padėtis tarp žaidėjo su kamuoliu ir J. Valančiūno arba D. Motiejūno. Mūsiškiai pradėjo abejoti: mesti nemesti, perduoti kamuolį neperduoti. Kai yra abejonė tai tu visada pramesi metimą. Mano raginimai nepadėjo ir mes įsivėlėme į tokį sunkų žaidimą“, - teigė J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)