„Reikia gerbti visus varžovus. Šiandieną komandos aikštelėje nebuvo, mes patys išleidome džiną iš butelio, turėjome persvarą ir pradėjome žaisti padrikai ir individualiai. Pabaigoje pavyko paimti rungtynes į savo rankas ir patys pralošėme. Pirmiausiai nereikėjo Jonui lįsti išmetinėti kamuolio ir mūsų gynėjams pasislėpti kampuose, antras dalykas Mantas neturėjo teisės mesti likus penkioms sekundėms. Visi viską puikiai žinojo. Trečias dalykas, mes patys su savo žaidimu suteikėme galimybę labai blogam teisėjavimui, taip teisėjauti čempionate negalima“, - sakė J. Kazlauskas.

Paklaustas, ar pralaimėjimas yra skaudus, treneris sunkiai tvardė emocijas.

„Tai turbūt pirmas pralaimėjimas Belgijai per visą istoriją, kaip gali būti neskaudu. Man labai skaudu.“

Anot J. Kazlausko, Lietuvos rinktinė nebandė prisitaikyti prie Belgijos krepšininkų.

„Mes nesitaikėme, visuomet priekyje turėjome arba Sabonį arba Valančiūną ir per juos galėjome lengvai pelnyti taškus, bet mes nesugaudėme belgų ant tritaškių, nebuvome susikoncentravę, skubėjome. Reikėjo neatsipalaiduoti, kai turėjome pranašumą.“

Strategas teigė, kad šiandien komandai trūko tritaškių metimų ir daugybės kitų dalykų.

„Daug ko trūko šiandien, buvo blogų išsikeitimų gynyboje, buvo nesąmonių. Jų buvo per daug, juk negali po kiekvienos klaidos imti minutės pertraukėlės. Mes nesame tokie geri, kad galėtumėme žaisti atsipalaidavę ir prieš visus laimėti, visi varžovai mums pavojingi. Mes atsipalaidavome po geriau sužaistų rungtynių, vakar ir sakiau: pergirsime, bus blogai. Taip ir atsitiko. Galėjome labai lengvai praleisti laisvą dieną, o dabar praleisime ją besinervindami“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (923)