Anot, J. Kazlausko rinktinės lyderio vaidmuo Europos čempionate bus skirtas Jonui Valančiūnui, bet centrui reikia laiko priprasti prie Europos krepšinio.

„Tai nebuvo kažkokios labai lengvos rungtynės, kaip galbūt atrodė iš šono. Be abejonės, tai buvo kitoks varžovas, su žymiai mažesne patirtimi. Galbūt mes po dvejų iš eilės blogų rungtynių žaidėme tikrai geresnes, agresyvesnes rungtynes. Turime suprasti keletą svarbių dalykų. Jonui Valančiūnui nuo NBA priprasti prie Europos reikalingas laikas. Ir mums reikalingas laikas priprasti prie jo. Kartais mums daug parankiau žaisti be jo. Bet mes turim aukoti kažką, nes jis turi būti mūsų komandos lyderis ateityje. Dar ir šiandien daug kas su juo nesigavo. Turi praeiti tam tikras laikas. Turime pripažint, kad jam tik 23-eji“, - pastebėjo J. Kazlauskas.

Antras negatyvus aspektas rinktinėje keleri metai tvyranti įtampa tarp jaunų žaidėjų, kuriam teks palikti nacionalinę komandą.

„Mes turime daug jaunų žaidėjų ir ta įtampa (tvyro) tarp jų: būsiu-nebūsiu komandoje. Artėja varžybos ir ta psichologinė įtampa aplinkui darosi slogi. Ne visi tą atlaiko. Arba tu esi karys ir atlaikai, žengi toliau į viršų, arba tu neatlaikai. Kol kas turime problemų, kaip vakar (ketvirtadienį - DELFI) su spaudimu vienas prie vieną. Mes turime iš to pasimokyti, geriau išsidėstyti. Jei tai kartojasi - mes žiopliukai“, - sakė J. Kazlauskas.

O kas dar neramina Lietuvos rinktinės vedlį?

„Kas neramina? Vėl neramina atkovotų kamuolių skaičius nuo mūsų lentos. Ir aš neturiu tiek pretenzijų aukštiems, kiek turiu perimetro žaidėjams. (Varžovų) mažiukai mums daro problemas, Tai akivaizdu buvo ir šičia. Su tuo reikia kovoti.“

O paskutinis svarbus dalykas, pasak J. Kazlausko, yra atsarginių žaidėjų požiūris į įvykius aikštėje.

„Galvoju labai svarbu - žaidėjai nuo suolo. Jie galbūt savo klubuose yra lyderiai, (bet jie) turi persiorientuoti į kitokį žaidimą. Rinktinėje jie nėra lyderiai ir turi aukotis dėl komandos, dėl tų 5 minučių, kur jie suteikia poilsio ir visą kitą. Kol kas, deja, šito irgi nėra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)