Mačas prasidėjo pakiliai žaidusių Alžyro futbolininkų atakomis, kol galiausiai jų pastangos atsipirko. 26-ą minutę pirmą įvartį pelnė Islamas Slimani. Po dviejų minučių kaip ant bangos žaidę afrikiečiai padvigubino rezultatą, o po dar dešimties - Abdelmoumene Djabou smūgis sukrovė Alžyro ekipai trijų įvarčių persvarą.

Nors Pietų Korėjos žaidėjai per pirmą kėlinį nesugebėjo atlikti nė vieno smūgio, po pertraukos jie atrodė kaip naujai gimę ir jau po 5 minučių sušvelnino atsilikimą.

62-ą minutę korėjiečių entuziazmą primažino tikslus Yasine Brahimi smūgis. Vis tik Pietų Korėjos rinktinė nesiruošė taip lengvai pasiduoti – 72-ą minutę antrą komandos įvartį pelnė Ja-Cheolas Koo.

Tačiau tai buvo viskas, ką pavyko padaryti Azijos atstovams. Rungtynių teisėjo iš Kolumbijos Wilmaro Roldano finalinis švilpukas paskelbė, kad Alžyro komanda iškovojo pirmą pergalę pasaulio čempionatuose po 32 metų pertraukos. Paskutinį kartą jiems tai padaryti pavyko 1982-aisiais Ispanijoje (2:1 įveikta Vakarų Vokietija ir 3:2 nugalėta Čilė).

Alžyriečiai taip pat tapo pirmaisiais Afrikos atstovais planetos pirmenybėse per mačą pelnusiais net 4 įvarčius.

Kitoje šios grupės dvikovoje Belgijos rinktinė 1:0 palaužė rusų pasipriešinimą ir užsitikrino kelialapį į turnyro aštuntfinalį.

Paskutiniame ture dėl antrojo bilieto virs itin atkakli kova, nes visos trys komandos dar turi vilčių jį iškovoti. Alžyras kovos su rusais, o Pietų Korėja – su belgais.

Pirmuose susitikimuose korėjiečiai sužaidė lygiosiomis 1:1 su Rusijos komanda, o Afrikos atstovai tik antroje mačo pusėje 1:2 turėjo pripažinti Belgijos futbolininkų pranašumą.

Pietų Korėjos rinktinė FIFA reitinge užima tik 57-ą vietą, o jų varžovai iš Alžyro žengia 22-i.

Rungtynės:

Pietų Korėja 2 - 4 Alžyras

26' [0 - 1] Islam Slimani
28' [0 - 2] Rafik Halliche
38' [0 - 3] Abdelmoumene Djabou
50' [1 - 3] Heung-Min Son
62' [1 - 4] Yasine Brahimi
72' [2 - 4] Ja-Cheol Koo

Rungtynių eiga:

Statistika:

Pietų Korėja - Alžyras

įvarčiai: 2 - 4
smūgiai: 9 - 15
smūgiai į vartus: 6 - 8
kampiniai: 7 - 5
nuošalės: 1 - 1
pražangos: 13 - 16
geltonos kortelės: 2 - 1
raudonos kortelės: 0 - 0
kamuolio kontrolė: 54 proc. - 46 proc.

H grupės turnyro lentelė:

1.Belgija22003:16
2.Alžyras21015:43
3.Rusija20111:21
4.Pietų Korėja20113:51

H grupės trečiame ture birželio 26-ą Alžyro rinktinė žais su Rusija bei Pietų Korėja susitiks su Belgija.

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Thomas Mulleris (Vokietija), Arjenas Robbenas, Robinas Van Persie'is (abu - Olandija), Karimas Benzema (Prancūzija) ir Enneras Valencia (Ekvadoras) - po 3 įvarčius.

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupes. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės

Pietų Korėjos futbolininkams tai jau devintas pasaulio futbolo čempionatas šalies istorijoje bei aštuntas iš eilės. Aukščiausia vieta - ketvirtoji, iškovota gimtinėje ir Japonijoje vykusiose pirmenybėse.

Tuo tarpu Alžyro komanda tokio rango turnyre žaidžia tik ketvirtą kartą. Per praėjusius tris bandymus alžyriečiams nė sykio nepavyko peržengti grupių etapo, nors 1982 metais Ispanijoje sugebėjo iškovoti dvi pergales.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-ais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171 772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)