Graikijoje į medicininį patikrinimą pirmadienį rinkosi devyni krepšininkai. Kiti nuodugnią sveikatos patikrą praeis antradienį.

Pirmieji tikrintis sveikatos atvyko į dopingo skandalą įsivėlęs, bet vėliau šešėlio atsikratęs Ioannis Bourousis, Kostas Sloukas, Sofoklis Schortsanitis, Kostas Kaimoglou, Ianas Vougioukas, Kostas Papanikolou, Vangelis Mantzaris, Efstratios Perperoglou ir Vasilis Xanthopoulos.

Kauno „Žalgirio“ statego Elio Zouro vadovaujama Graikijos rinktinė Senojo žemyno pirmenybes pradės C grupėje Alytuje, kur kovos su Kroatijos, Makedonijos, Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos komandomis bei atrankos turnyrą įveiksiančia ekipa.

Italai kalbėjo ir pozavo

B grupėje kovas pradėsiantys italai pirmąją treniruočių dieną surengė susitikimą su žiniasklaida. Daugiausiai dėmesio atiteko Italijos didžiajam trejetui - Marco Belinelli, Danilo Gallinari ir Andrea Bargnani, rungtyniaujantiems Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

Krepšininkai ne tik buvo kartu fotografuojami, bet ir davė interviu.

Anot "Toronto Raptors" aukštaūgio A. Bargnani, italai, nors ir patekę į Europos čempionatą tada, kai Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) nusprendė praplėsti dalyvių skaičių, kelia sau aukštus tikslus.

"Komanda surinksime stiprią, tad ir rezultatai privalo būti adekvatūs. Žaisti mes galime, tikiu savimi ir komandos draugais", - sakė A. Bargnani.

Italijos rinktinė rungtyniaus B grupėje Šiauliuose, kurioje taip pat yra Vokietijos, Izraelio, Prancūzijos, Latvijos ir Serbijos nacionalinės komandos.

Neseniai dėl traumų iškritus Angelo Gigli, Jacopo Giachetti ir Andrea Crosariolui, Italijos rinktinės kandidatų sąrašas susitraukė iki 15 sportininkų, kurie tęs pasirengimą pirmenybėms.

Rusai - be lyderių

Rusai antrąjį pasirengimo etapą pradėjo be trijų komandos lyderių - Andrejus Kirilenka, Aleksandras Kaunas ir Viktoras Chriapa prie komandos draugų planuoja prisijungti po savaitės.

Rugpjūčio 10 dieną Maskvoje ir rugpjūčio 19-ąją Panevėžyje rusai sužais draugiškas rungtynes su Lietuvos rinktine.

Rusijos rinktinė Senojo žemyno pirmenybes pradės D grupėje Klaipėdoje, kur kovos sus Slovėnijos, Belgijos, Ukrainos, Gruzijos ir Bulgarijos krepšininkais. Į kitą etapą pateks trys geriausios grupės komandos.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Davido Blatto, jei į nacionalinę komandą susirinks visi kviesti krepšininkai, o treniruočių periodas praeis be didesnių traumų, rusai drąsiai kels užduoti kovoti dėl čempionų titulo, kuri yra iškovoję 2007-aisiais Ispanijoje.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją