Nugalėtojus į pergalę atvedė Garethas McAuley ir Niallas McGinnas, įmušę atitinkamai 49-ąją ir 90+6-ąją minutėmis. Ypatingą reikšmę turėjo G. McAuley įvartis – tai buvo pirmasis šalies rinktinės įvartis Europos čempionato istorijoje.

„Ši pergalė mums reiškia tikrai daug, – sakė žaidėjas. – Niekas mumis netikėjo, daugelis sakė, kad neiškovosime nė taško. Rungtynėse su Lenkija mes nežaidėme tokio futbolo, kokį norėjome žaisti. Tačiau šiandien rungtyniavome taip, kaip ir norėjome, su tinkamu intensyvumu.

Puikus jausmas įmušti pirmą komandos įvartį. Tačiau visa tai po kelių dienų užsimirš, nes laimėjome dėka komandinių pastangų. Buvo puiku matyti, kaip mūsų komanda atsigavo po pralaimėtų rungtynių su Lenkija. Dabar turime šansų eiti toliau, todėl kitose rungtynėse stengsimės iš visų jėgų.“

Tuo metu Ukrainos rinktinės treneris Michailas Fomenko teigė, jog Šiaurės Airijos rinktinė nepateikė jokių siurprizų, tačiau laimėjo dėl to, jog žaidė savo stiliaus futbolą.

„Varžovai niekuo nenustebino, tikėjomės tokio jų futbolo – kalbėjo treneris. – Iš 16 įvarčių, kuriuos jie įmušė kvalifikacijoje, devyni gimė iš standartinių situacijų, todėl buvome pasiruošę tokiam futbolui.

Padarėme kelias dideles klaidas. Nebuvome tinkamai pasiruošę psichologiškai, tikriausiai mūsų žaidėjai pervertino priešininkus bei nesuprato, kokių pastangų prireiks iškovoti pergalę. Leidome jiems žaisti savo futbolą, todėl ir pralaimėjome.“

Kitose rungtynėse Šiaurės Airijos atstovai susitiks su Vokietijos futbolininkais, o ukrainiečiai jėgas išmėgins su Lenkijos vienuolike.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)