Pagrindinis rungtynių laikas nugalėtojo neišaiškino. Pasaulio vicečempionai olandai viso mačo metu turėjo persvarą, tačiau jos paversti įvarčiais nesugebėjo. Komandoms teko žaisti pratęsimą, tačiau ir jo metu kamuolio į vartus pasiųsti nepavyko nė vienai komandai - lygiosios 0:0.

Baigiantis pratęsimui olandų strategas Louisas van Gaalas žengė retą žingsnį - visas rungtynes žaidusį pagrindinį vartininką Jasperą Cillesseną pakeitė atsarginis vartų sargas Timas Krulis. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo pergalingas sprendimas - T. Krulis atrėmė du varžovų smūgius ir atvėrė Olandijai kelią į pasaulio čempionato pusfinalį.

Abi šios nacionalinės rinktinės viena prieš kitą išsirikiavo pirmą kartą istorijoje. Mačas vyko Salvadoro „Arena Fonte Nova“ stadione.

Olandijos komanda pasaulio čempionato pusfinalyje susitiks su Argentinos rinktine. Šeštadienį vykusiame ketvirtfinalio mače Argentinos futbolininkai 1:0 palaužė Belgijos komandą. Vienintelį susitikimo įvartį 8 min. pelnė puolėjas Gonzalo Higuainas.

Rezultatas:

Olandija - Kosta Rika - 4:3 (po 11 m baudinių), pagr. laikas ir pratęsimas - 0:0

11 m baudinių serija

[0-1] Celso Borges
[1-1] Robinas van Persie
[1-1] Bryanas Ruizas - nerealizavo
[2-1] Arjenas Robbenas
[2-2] Geancarlo Gonzalezas
[3-2] Wesley Sneijderis
[3-3] Christianas Bolanosas
[4-3] Dirkas Kuytas
[4-3] Michaelo Umana - nerealizavo

Rungtynių statistika (Olandija - Kosta Rika):

Įvarčiai: 0 - 0 (4:3 po baudinių serijos)
Smūgiai: 20 - 6
Smūgiai į vartus: 15 - 3
Kampiniai: 11 - 1
Nuošalės: 13 - 2
Pražangos: 15 - 13
Geltonos kortelės: 2 - 4
Raudonos kortelės: 0 - 0
Kamuolio kontrolė: 64 proc. - 36 proc.

Rungtynių eiga:

Prieš ketverius metus Olandijos rinktinė tik finale turėjo pripažinti tuomet čempionais tapusių Ispanijos futbolininkų pranašumą. Tris kartus (1974, 1978 ir 2010 m.) pasaulio čempionato sidabrą iškovoję olandai FIFA reitinge yra 15-oje vietoje. Šiemet pirmą kartą į pasaulio čempionatų ketvirtfinalį patekusi Kosta Rika rinktinių klasifikacijoje yra 34-a.

Viena pusfinalio pora jau aiški. Ją sudaro penktadienį ketvirtfinaliuose triumfavusios Vokietijos ir turnyro šeimininkės Brazilijos rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (898)