„Dar prieš olimpines žaidynes buvo aišku, kad Ispanija yra vienintelė rinktinė, kuri gali mesti iššūkį amerikiečiams. Galima kalbėti apie jų amžių, tačiau pagal sudėtį jie yra viena stipriausių komandų olimpiadoje. Jų forma yra palaipsniui kylanti ir jie eis tik aukštyn“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt ispanus gyrė buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas.

Pasak jo, lietuvius 109:59 sutriuškinusi Ispanijos rinktinė į aikštelę žengė tarsi į lemiamą mūšį. Trauktis ispanams nebebuvo kur, tad jų pykčio ir ryžto auka tapo Lietuva.

„Rungtynės su Lietuva jiems buvo lemiamos ir jie labai rimtai į jas pasižiūrėjo. Buvo ir nusiteikimas, ir pasiruošimas, nes jie neturėjo kelio atgal“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

Anot trenerio, lietuviams koją pakišo psichologija, nes dar prieš rungtynes buvo aišku, kad mūsų rinktinė jau pateko į tolesnį varžybų etapą.

„Lietuviai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje. Žinoma, prieš kiekvienas rungtynes rengiesi, galvoji apie pergalę, bet sunku nusiteikti žinant, kad turi vietą kitame etape“, – sakė jis.

Amžini lietuvių priešininkai ispanai mačo metu išmetė ir tokių kozirių, kurių nesitikėjo nei patys Lietuvos krepšininkai, nei rinktinės treneriai.

„Visi žino, kad Ricky Rubio nėra metikas ir jam buvo leista mesti. Tačiau jis pataikė tris tritaškius vos ne iš eilės. Buvo bijoma Pau Gasolio žaidimo arti krepšio, bet ir jis įmetė penkis tritaškius, taip skandindamas mūsų komandą“, – kalbėjo A. Brazys.

Vis dėlto specialistas nelinkęs ypatingai sureikšminti šio pralaimėjimo. Vienintelė problema – katastrofiškai didelis taškų skirtumas, kuris sugadino nervus tiek treneriams, tiek žiūrovams, tiek patiems krepšininkams.

„Šaltas dušas buvo laiku, gal tik tas vanduo buvo kiek per daug šaltas“ , – ironizuoja A. Brazys.

Primename, jog apie tai, kad po trijų pergalių iš eilės Lietuvos krepšininkai per kiek per anksti užmigo ant laurų, po katafstrofiškų rungtynių užsiminė ir vienas iš mūsiškių lyderių M. Kuzminskas.

„Keliskart bandėme atsitiesti, bet atrodė, kad žaidžia dvi skirtingo lygio komandos. Nors taip ir nėra. Bet šiandien jie buvo daug alkanesni. Žinau, tai – šabloniška frazė. Deja, ji atspindi tiesą. Nežinau, gal mes po tų trijų pergalių galvojome, jog jau olimpiadą laimėjome. Nieko mes nelaimėjome. Iš kitos pusės, ir po šitos nesėkmės nieko dar nepralaimėjome“, – apie laiku gautą pamoką sakė puolėjas.

A. Brazys kategoriškai paneigė užsienio tinklaraštininkų sukurptas ir Lietuvoje perspausdintas spekuliacijas apie galimybę, kad Lietuvos rinktinė neva tyčia pralaimėjo ispanams. Pasak jo, mintis apie tai, jog krepšininkai galėjo specialiai „atiduoti“ mačą varžovams, yra absurdiška. Visų pirma, tam nebuvo absoliučiai jokios prasmės – laimėję lietuviai iš karto būtų užsitikrinę pirmąją vietą grupėje, o dabar savo situaciją šiek tiek komplikavo.

„Ispanai tiesiog buvo visa galva geresni ir tą įrodė. O tokių nesąmonių (apie tyčinį pralaimėjimą – Krepšinis.lt) net neklausau. Absurdas“, – teigė jis.

Nepaisant nesėkmės šiame mače, A. Brazys optimistiškai žvelgia į tolesnį Lietuvos rinktinės kelią Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Anot jo, mūsų rinktinė tikrai įveiks paskutinius varžovus grupės etape kroatus, o krepšinio turnyrui pasibaigus, pasipuoš olimpiniais medaliais.

Algirdas Brazys (kklietkabelis.lt nuotr.)

„Kroatija yra gera komanda. Nors jiems trūksta kai kurių žaidėjų, savo kovingumu jie nusipelno pagarbos. Bet Kroatija nėra Ispanija. Pagal žaidimą ir komplektaciją šiandien mes esame geresni už juos. Paprasčiausiai reikia tai įrodyti. Nors žodis „reikia“ kartais kausto žaidėjus, bet mes turime daug patyrusių krepšininkų ir, net neabejoju, susitvarkysime su savo psichologija“, – kalbėjo A. Brazys.

Lietuvos ir Kroatijos rinktinės tarpusavyje žais naktį iš pirmadienio į antradienį, 4.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (648)