Nors tiek Lietuvos, tiek kitų rinktinių krepšininkai nuolat tikina, kad, su kokiu varžovu žaisti viename ar kitame etape, yra visai nesvarbu, nes vis tiek visus reikia nugalėti, tokios jų intencijos pasitvirtina ne visada - tada pasipila keisti rezultatai, kurie lyg tyčia suveda su iš pirmo žvilgsnio parankesniais priešininkais.

Paskutinis toks daug diskusijų ir įtarimų pasėjęs atvejis - pirmadienį Ispanijos komandos Europos čempionate patirtas pralaimėjimas italams rezultatu 81:86 po pratęsimo, nors ketvirto kėlinio pradžioje ispanai pirmavo daugiau nei įtikinamai (60:45).

Kas įdomiausia, tai ne pirmas toks ispanų keistas pralaimėjimas per pastaruosius metus: štai 2012 metų Londono olimpiados grupių varžybų paskutiniame ture jie nelauktai 82:88 nusileido Brazilijai ir taip išvengė pusfinalio akistatos su turnyro favorite JAV rinktine.

Ar tai tik sutapimas? Galbūt. Tačiau abiem atvejais panašumų - labai daug.

Scenarijus - tas pats: dviženklė persvara išgaravo per kelias minutes

2012 metų olimpinių žaidynių Londone paskutinio B grupės turo rungtynėse ispanai susitiko su brazilais ir pergalės atveju būtų užėmę antrą vietą bei ketvirtfinalyje žaidę su Argentina, o pusfinalyje - su JAV ir Australijos poros nugalėtoju.

Tačiau ispanai netikėtai nusileido Brazilijos komandai 82:88 ir savo grupėje liko tik treti, taip pusfinalyje išvengę galimos akistatos su JAV žvaigždėmis.

Ketvirtfinalyje Sergio Scariolo auklėtiniai 66:59 eliminavo prancūzus, o pusfinalyje 67:59 įveikė rusus bei, užsitikrinę mažiausiai sidabro medalius, finale davė rimtą kovą amerikiečiams - 100:107.

Įdomu, kad visus lyderius - Pau ir Marcą Gasolį, Serge'ą Ibaką, Juaną Carlosą Navarro, Jose Manuelį Calderoną ir kitus - savo gretose turėję ispanai ketvirtame mačo su brazilais kėlinyje pirmavo 10 taškų skirtumu (67:57, likus žaisti 9 min.), tačiau tada sustojo, pralaimėjo kėlinį net 16:31 ir patyrė nesėkmę, dėl kurios labai nesikrimto.

Beje, prieš šią dvikovą ispanų laikraštis „Marca“ taip pat siūlė saviškiams pernelyg nepersistengti ir su tokia nuomone sutiko daugiau nei 60 procentų leidinio skaitytojų.

Visus negarbingo žaidimo įtarimus sustiprino ir tas faktas, kad Brazilijos rinktinė mače su ispanais vertėsi be vieno pagrindinių savo ginklų - aukštaūgio iš NBA lygos Nene, tačiau net ir be jo paslaugų pranoko tituluotuosius savo varžovus.

Mače su italais - keisti epizodai ir 23 taškų duobė

Ne ką mažiau keistai susiklostė ir Ispanijos rinktinės rungtynės pirmadienį su italais Europos čempionato F grupės paskutiniame ture. Ispanai likus žaisti kiek daugiau nei 8 min. dar pirmavo 15 taškų persvara (60:45), o likus 5 min. vis dar buvo priekyje 13 taškų (66:53), bet tada net 4 min. nepelnė nė taško, pralaimėjo atkarpą 0:11 ir leido italams grįžti į kovą dėl pergalės.

Du aukščiausio lygio krepšiniui nebūdingi epizodai: likus žaisti kiek daugiau nei 1 min. Juanas Manuelis Calderonas visai be reikalo prasižengė prieš tritaškį metusį Pietro Aradorį, o likus 20 sek. ir rezultatui esant 70:68 Sergio Rodriguezas prametė pro šalį abi baudas, nors iki tol čempionate buvo realizavęs 9 iš 10 (90 proc.).

Įtartinai ispanai gynėsi ir per lemiamą varžovų ataką, kai per paskutines 2 sekundes leido Luigi Datomei netrukdomam iš po krepšio išlyginti rezultatą - 70:70.

Pratęsime Juano Orengos auklėtiniai atrodė jau visai prastai: pramiegojo Italijos krepšininkų spurtą 10:2 (80:72) ir nebepajėgė atsitiesti - 81:86.

Iš viso lemiamu metu ispanai italams atkarpą pralaimėjo net 23 taškais - 12:35 (nuo 60:45 iki 72:80 per vienuolika minučių!).

Ką reiškia šis pralaimėjimas? Ketvirtfinalyje ispanai žais su viena jauniausių pirmenybėse Serbijos komanda, o ne savo formą vis gerinančia Lietuva. Be to, prieš pusfinalį (jeigu į jį pateks) turės vieną laisvą dieną, o kitu atveju būtų turėję žaisti dvi dienas iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (773)