Po atrankinių varžybų M. Griškonis kiek netikėtai nepateko į pusfinalį. Tačiau lietuvis po paguodos plaukimo ir antradienio ketvirtfinalio vietą pusfinalyje visgi išsikovojo.

„Šiandien sekėsi geriau, nei pirmą dieną. Pirmą dieną buvau labai išsimušęs iš ritmo. Nežinau kas nutiko – jaudulys, kelionė. Šiandien jau viskas normaliai. Mačiau, kad pakliūnu, finišo stipriai nedariau, nebandžiau plėšytis. Reikia taupyti jėgas ateinančiam startui“, - po finišo sakė sportininkas.

M. Griškonis neslėpė, kad papildomų jėgų pridavė ir „supermergaitės“, kaip R. Meilutytę vadina britų spauda, fantastiškas pasirodymas.

„Įkvėpė plaukikės startas. Vakar labai apsidžiaugėme pamatę mūsų plaukikę. Šiandien ji – mano dienos įkvėpėja“, - džiaugėsi irkluotojas.

M. Griškonis nesiryžo prognozuoti, ar papildomas pasirodymas paguodos plaukime gali turėti neigiamos reikšmės.

„Kol kas sunku pasakyti. Tie, kas pateko pirmą dieną, turėjo dvi dienas poilsio, aš – tik vieną dieną. Dar nežinia, kaip geriau – dvi dienos be varžybų ar viena diena poilsio ir vėl startuoti. Užvakar aš nestartavau visomis jėgomis, tik stengiausi pakliūti toliau. Tai buvo kaip gera treniruotė. Šiandien jaučiausi visai neblogai“, - sakė atletas.

M. Griškonis kol kas nekalba apie finalą ir visą dėmesį sutelkia į pusfinalio plaukimą. Visgi irkluotojas mano, kad neįveikiamų sportininkų nėra.

„Visi pasiruošę, visi stiprūs, tačiau visi yra įveikiami. Daug kas priklausys ir nuo burtų. Šiandien aš turėjau prasčiausią takelį, nes pūtė šoninis vėjas, buvo gana sudėtinga vairuoti. Bet kokiu atveju šiandien startavau nebloga", - sakė sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)