Tai parodė rinkos ir žiniasklaidos tyrimų kompanijos TNS LT rugpjūčio 5 – rugsėjo 1 d. ir rugsėjo 4–15 d. atliktas tyrimas. Jo metu buvo analizuojami internautų komentarai įvairiuose tinklapiuose, forumuose, socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, kuriuose lietuviai prognozavo vyrų rinktinės sėkmę Europos krepšinio čempionate.

„Nagrinėjant Lietuvos komandai prognozuojamą vietą stipriausių Europos rinktinių gretose paaiškėjo, kad 9 proc. tiki, jog Lietuva taps turnyro nugalėtoja. Dar 20 proc. internautų savo pasisakymuose teigė, jog lietuviai turi galimybę tapti pirmais, savo spėjimuose įvardindami 1–2, 1–3 ar 1–4 vietas“, – sakė TNS LT Komunikacijos analizės vadovas Linas Spėčius.

Spėjimų apie Lietuvos komandos pasirodymą internete daugėjo kartu su įsibėgėjančiu čempionatu. Kontrolinių rungtynių metu prognozės sudarė 7 proc. nuo visų tyrimo metu pateiktų prognozių, bet jau pirmame etape jų padaugėjo iki 37 proc. Didžiausia dalis spėjimų – 56 proc. pasirodė pasibaigus pirmam etapui, kai buvo suformuotos naujos komandų grupės.

Tyrimas atliktas naudojant TNS LT ir „NewsPoint“ socialinės medijos monitoringo sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)