Tituluotas 27-erių metų vokietis ketvirtfinalyje kovos su serbu Davoru Štefaneku, kuris sutriuškino japoną Tomohiro Inoue rezultatu 9:0.

Kadangi E. Venckaičiui nugalėti F. Staeblerio nepavyko, lietuvis tapo vokiečio aistruoliu ir tikėjosi, kad šis pateks į finalą. Tokiu atveju mūsų šalies sportininkas galėjo patekti į paguodos varžybas ir galėtų dar grumtis dėl bronzos. Deja. F. Staebleris pralaimėjo D. Štefanekui 2:6 ir E. Venckaičiui olimpiada jau baigėsi.

Beje, E. Venckaitis dar prieš varžybas turėjo progą išbandyti jėgas su F. Staebleriu treniruotėje, tačiau jiems nepavyko suderinti abiem tinkamo laiko.

„Sparingo partneriu pirmomis dienomis teko pabūti man. Bet pagrindinis darbas buvo atliktas dar prieš kelionę į Rio de Žaneirą. Edgaras puikiai jaučiasi, labai motyvuotas, užsivedęs. Tai jau antros jo olimpinės žaidynės. Su Londone įgytu patirties bagažu sportininkas tikrai labai nusiteikęs kovoti dėl aukštesnės vietos. Tikimės, kad Edgaras parodys tikrai gražiausias kovas ir rezultatas bus toks, kuris patenkins ir mus, ir jus, ir visą Lietuvą“, – dar prieš sužinodamas burtų rezultatus sakė E. Venckaičio treneris Ruslanas Vartanovas.

Pastarose dvejose olimpinėse žaidynėse Lietuvos imtynininkai iškovojo bronzos medalius. 2008 metais Pekine tai padarė Mindaugas Mizgaitis, o 2012-ais Londone – Aleksandras Kazakevičius.

Didžiausias ligšiolinis E. Venckaičio laimėjimas yra prieš dvejus metus iškovota pasaulio čempionato bronza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)