Nidoje dėl teisės susirungti su krepšinio žvaigždėmis ir kovoti dėl vietos didžiajame projekto „3 už Lietuvą“ finale pareiškė 8 mėgėjų ekipos, kurios buvo suskirstytos į du pogrupius po 4 komandas.

A grupėje užvirė atkakli kova dėl dviejų bilietų į pusfinalį. Savo pranašumą prieš varžovus įrodė komanda „Ribiatos“, kurie įveikė visus varžovus, o vieną pergalę iškovojo be kovos, aikštelėje nepasirodžius oponentams.

„Ribiatoms“ įkandin į kitą etapą sekė „Chamurkės“ krepšininkai, kurie lemiamose rungtynėse dėl antrosios vietos grupėje 11:9 įveikė „Šiaip sau“ ir iškovojo bilietą į pusfinalį.

Lydere B grupėje tapo „Neringos“ komanda, kuri net 20:6 sutrypė pergalių neiškovojusius „Va tokių“ krepšininkus. Tiesa, po lengvo pasivaikščiojimo su autsaideriais „Neringos“ žaidėjai pergales prieš „Tornado“ ir „Kosmonautų“ ekipas iškovojo minimaliais rezultatais – 7:6 ir 10:9.

Paskutiniąją pusfinalio dalyve tapo „Tornado“ ekipa, kuri rezultatu - 6:4 įveikė „Kosmonautus“.

Pirmajame pusfinalyje ginklus surėmė „Ribiatų“ ir „Tornado“ krepšininkai. A grupės lyderiai nuo pat rungtynių pradžios kabinosi į „Tornado“ ekipos atlapus, tačiau pastarieji susitvarkė su varžovu šturmu ir laimėję rungtynes – 9:7 tapo pirmaisiais finalo dalyviais.

Kiek lengviau reikalus antrajame pusfinalyje sutvarkė „Neringos“ ekipa, kuri po 10 minučių kovos šventė pergalę rezultatu - 12:7 įveikdama „Chamurkę“.

Didžiajame „3 už Lietuvą“ Nidos turo mėgėjų turnyro finale susitiko dvi B grupės komandos – „Neringa“ ir „Tornado“. Paskutinis susitikimas kaip ir grupių etape vykęs mačas buvo ypatingai dramatiškas.

Rungtynės klostėsi taškas į tašką ir tik pačioje finalo dvikovos pabaigoje šiek tiek tikslesni buvę „Neringos“ krepšininkai iškovojo pergalę minimaliu skirtumu – 9:8.

„Neringos“ ekipoje triumfavo Mantas Tomaševičius, Andrius Bagdonas ir Karolis Gubinas. Trys vyrukai iškovojo teisę varžytis prieš krepšinio legendų komandą, sudarytą ši Eurelijaus Žukausko, Gintaro Staniulio bei Donato Zavacko.

Kaip klostėsi finalinė kova išvysime rugpjūčio 18 d. 19 val. per TV3.
Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir integruotos komunikacijos agentūra „vipcommunications“. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI. Reportažus iš turnyrų miestuose rodo TV3 televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)