Nuo 2008 metų Vokietijos nacionalinei komandai vadovaujantis J. Lowas po pralaimėjimo apgailestavo dėl prasto žaidimo ir neišnaudotų progų, bet teigė, kad jo auklėtiniai sieks atsitiesti kituose mačuose. F grupėje vokiečiai dar kovos su Pietų Korėja ir Švedija.

„Pirmoje mačo pusėje žaidėme labai prastai. Nesugebėjome primesti savo žaidimo atakuodami ir buvome priversti gintis nuo daugybės kontraatakų. Buvome labai pažeidžiami.

Po pertraukos labiau spaudėme varžovus, bet meksikiečiai atsitraukė. Turėjome kelias progas, bet mums tiesiog nesisekė jų išnaudoti. Dabar esame labai nelaimingi ir prislėgti, bet žinome, ką reiškia pralaimėti. Turime tai pamiršti ir žiūrėti į priekį“, – kalbėjo J. Lowas.

Tuo metu Meksikos rinktinės vairininkas Juanas Carlosas Osorio dėkojo savo auklėtiniams ir pergalę paskyrė visiems sirgaliams, net ir tiems, kurie prieš čempionatą trenerį kritikavo.

„Mūsų devizas – žaisti su meile pergalei ir be baimės pralaimėjimui. Noriu dedikuoti šią pergalę visiems Meksikos rinktinės gerbėjams. Tiems, kurie mane palaikė, ir tiems, kurie nepalaikė“, – sakė J.C. Osorio.

Pergalingo įvarčio autorius Hirvingas Lozano tikisi, kad ši pergalė įspėjo visus būsimus meksikiečių varžovus.

„Sužaidėme vienas geriausių savo rungtynių. Daug dirbome, kad pasiruoštume šiam mačui ir tai atsipirko. Treneris tiesiog prašė žaisti geriausią savo žaidimą ir nebijoti parodyti savo įgūdžių.

Mes tai padarėme ir dabar matome puikų rezultatą. Turime nuostabią komandą, galima sakyti, kad ši karta yra pasiruošusi didelėms pergalėms. Šiame mače parodėme, kad galime kovoti su visais ir nueiti toli“, – kalbėjo H. Lozano.

Beje, meksikiečius su istorine pergale pasveikino ir šalies prezidentas.

Po rungtynių futbolo gerbėjai socialiniuose tinkluose stebėjosi vokiečių žaidimu ir pašiepė jų bandymus nuginkluoti puikiai žaidusį vartininką Guillermo Ochoa. Plito nuotraukų montažai, kuriuose meksikietis lyginamas su siena.

Šių rungtynių metu Meksikos rinktinė įgijo ir daugybę naujų gerbėjų. Palaikymą meksikiečiams išreiškė reperis Ice Cube, aktorius Dwayne'as Johnsonas, krepšininkai Patrickas Pattersonas ir Joelis Embiidas.

Kitas F grupės mačas bus žaidžiamas pirmadienį – Žemutiniame Naugarde 15 valandą susikaus Švedija ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)