Itin geležine gynyba pasižymintys graikai pirmąjį įvartį praleido jau 5-ą mačo minutę, kuomet laisvas baudos aikštelėje likęs Pablo Armero nuginklavo varžovų vartininką.

Nors europiečiams pavyko sukurti kelias itin pavojingas progas, tačiau aikštėje dominavę kolumbiečiai už pastangas buvo apdovanoti – 58-ą susitikimo minutę sėkmingai pakelto kampinio metu kamuolys prasprūdo pro kelis žaidėjus, o vienam prieš vartus likusiam Teofilui Gutierrezui beliko jį pasiųsti į tinklą.

Nebeturėję ko prarasti Graikijos žaidėjai dar bandė kilti į lemiamą šturmą, o pustušte jų gynyba kontratakoje pasinaudojo ir trečią susitikimo įvartį jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė visas rungtynes žibėjęs Jamesas Rodriguezas.

Geriausių pasaulio komandų reitinge Kolumbijos ekipa yra aštunta, o 2004 metų Europos čempionai graikai - dvylikti.

Rungtynėms, kurios vyko „Mineirao“ stadione, teisėjavo amerikietis Markas Geigeras.

Be kolumbiečių, kuriems planetos pirmenybėse negalės padėti ekipos lyderis Radamelis Falcao, ir graikų C grupėje dėl dviejų kelialapių į aštuntfinalį kovos Dramblio Kauko Kranto ir Japonijos rinktinės. Pastarųjų komandų akistata įvyks sekmadienį 4 valandą ryto Lietuvos laiku.

Rungtynės:

Kolumbija 3 – 0 Graikija
5' [1 - 0] Pablo Armero
58' [2 - 0] Teofilo Gutierrez
90+3' [3 - 0] James Rodriguez

Rungtynių eiga:

Kolumbijos rinktinė į pasaulio futbolo čempionatą pateko penktą kartą. Jų geriausias pasiekimas - 1962 ir 1990 metais užimta 14-a vieta. Tuo tarpu Graikijos komanda tokio rango turnyre trečią kartą istorijoje bei antrą iš eilės. Vis tik šiai Europos komandai dar nė karto nepavyko įveikti grupių etapo.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-aisiais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)