Graikijos nacionalinės komandos saugas Kostas Katsouranis tikino, kad jo ekipa įveiks vokiečius pasiaukojimu.

„Ketvirtfinalis netaps mūsų paskutinėmis rungtynėmis EURO-2012. Bent jau taip nemano Graikijos rinktinės žaidėjai. Būtent dėl to mes čia ir esame. Apetitas visada auga bevalgant. Su kiekvienu etapu tampa tik sunkiau, bet mes tikime, kad galime žengti dar toliau ir nudžiuginti savo tautą. Nors, žinoma, bus labai sunku“, – kalbėjo graikas.

„Pasiaukojimas – štai, kas yra mūsų koziris. Kovoje atiduosime visas jėgas. Suprantama, kad penktadienį reikės sukurti stebuklą, bet juk nežaisime su vokiečiais dešimt rungtynių, kad išsiaiškintume, kas laimės daugiau. Viskas spręsis viename susitikime ir mes kovosime nuo pirmos iki paskutinės sekundės“, – K. Katsouranio žodžius cituoja UEFA svetainė internete.

„Po pergalės prieš rusus pasitikime savimi. Žinome, kad galime iškopti į pusfinalį ir žaisime taip pat susikaupę, kaip ir prieš Rusiją“, – rinktinės draugui antrino Dimitris Salpingidis.

Gerokai atsargesnius žodžius spaudos konferencijoje rinkosi graikus treniruojantis portugalas Fernando Santosas.

„Vokietija ne tik favoritė rungtynėse su mumis, bet ir visame čempionate. Bet ir mes čia neatostogauti atvažiavome, o pasiekti aukštų rezultatų. Toks mūsų tikslas. Tad rytoj, kaip ir anksčiau, sieksime rodyti geriausią savo žaidimą. Futbole viskas įmanoma“, – vylėsi F. Santosas.

Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Loewas rungtynių išvakarėse sakė, kad ketvirtfinaliui jo komanda ruošiasi rimtai ir varžovo nenuvertina.

„Neturime jokių problemų dėl traumų. Sužaidėme trejas geras rungtynes grupėje, o dabar visiškai rimtai ruošiamės mačui su Graikija. Esu tikras, kad ketvirtfinalis bus įdomus. Turime rodyti savo geriausią žaidimą: organizuotą, dinamišką, su patikima gynyba. Neabejoju, kad bus sunku. Graikai labai gerai ginasi ir yra pavojingi kontratakose. Bet mes puikiai žinome tai. Ir tai svarbiausia – nėra jokių kalbų apie varžovo neįvertinimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo vokiečių treneris.

J. Loewas atsargiai vertino kalbas, kad Vokietija vadinama čempionato favorite.

„Neneigsiu, kad ketvirtfinalyje esame favoritai. Niekur nepabėgsime, taip jau yra. Tačiau, apskritai, taip nemanau. Net ir favoritai ne visada patenka į kitą etapą. Štai, Rusiją prieš rungtynes su Graikija visi vadino favorite, o kur ji dabar? Svarbiausia – įrodyti pranašumą aikštėje. Jeigu sužaisime taip kokybiškai, kaip mokam, tada turim nugalėti graikus“, – sakė futbolo specialistas.

Pagrindinis vokiečių ekipos vartininkas Manuelis Neueris prisipažino nebijąs, jeigu tektų atlaikyti 11 metrų baudinių seriją, bet patikino, kad jo komanda stengsis laimėti per 90 minučių.

„Jeigu teks mušti baudinius, tuomet, neabejokite, aš būsiu tam pasirengęs. Tačiau mes turime nugalėti per pagrindinį laiką“, – pabrėžė vokietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)