Informuojama, kad V. Zelenskio biuras siūlė parengti ir prieš finalo rungtynes tarp Prancūzijos ir Argentinos stadione parodyti specialų vaizdo klipą, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

Anot CNN, ukrainiečius toks atsakymas nemaloniai nustebino. Tiesa, nėra aišku, ar buvo norima parodyti iš anksto sumontuotą, ar gyvą V. Zelenskio pasisakymą.

„Tikėjomės,kad FIFA nori savo turimą platformą panaudoti didesnio gėrio tikslais“, -- nusivylęs teigė CNN šaltinis.

JAV žurnalistai kreipėsi į FIFA su prašymu pakomentuoti šią informaciją, bet atsakymo nesulaukė.
Anot CNN, toks Ukrainos prašymas nebuvo netikėtas – Kyjivas per visus stambiausius pasaulio renginius stengiasi pasiekti kuo didesnę auditoriją ir informuoti žmones apie Ukrainoje vykstantį karą ir Rusijos vykdomą agresiją.

V. Zelenskis į auditoriją kreipėsi per G20 vadovų susitikimą, „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją ir Kanų kino festivalį. Ukrainos prezidentas taip pat davė interviu populiariems žurnalistams ir visuomenės veikėjams, tarp kurių buvo Seanas Pennas ir Davidas Lettermanas.

Rusijos sukeltas karas Ukrainoje tęsiasi nuo šių metų vasario 24 dienos – agresija nesiliauja iki šiol. Ukrainos miestai ir infrastrūktura bombarduota ir šiandien, gruodžio 16-ąją.

Pasaulio čempionatas Katare baigsis sekmadienį, gruodžio 18-ąją. Rungtynės tarp titulą ginančios Prancūzijos ir Argentinos prasidės 17 val.

Primename, kad įvairūs skandalai čempionatą lydėjo nuo tada, kai FIFA suteikė teisę Katarui jį organizuoti.

Klausimų kėlė aplinkybės, kaip Rusija ir Kataras (teisė rengti atitinkamai 2018 ir 2022 čempionatus joms buvo suteikta tą pačią dieną) FIFA balsavime pranoko kur kas solidesnius pristatymus parengusias ir geriau čempionatą priimti pasiruošusias Angliją ir JAV, vėliau į viešumą iškeltos vergiškos Kataro stadionų statybose dalyvavusių darbininkų gyvenimo ir paties darbo sąlygos. Čempionato metu į viešumą ne kartą keltos LGBTQ bendruomenės žmonių teisių pažeidimų Katare problemos.

Gianni Infantino

Visgi penktadienio spaudos konferencijoje FIFA generalinis sekretorius Giannis Infantino eilinį kartą į šalį stūmė visą kritiką tikindamas, kad „federacija atmetė kai kuriuos politinius pareiškimus, nes yra globali organizacija ir stengiasi nieko nediskriminuoti“.

„Mes gerbiame vertybes, mes gerbiame žmonių teises ir kiekvieno teises šiame pasaulio čempionate. Milijardai prie televizorių ekranų turi pakankamai savų problemų. Jie nori žiūrėti 90 ar 120 minučių sporto spektaklio, mėgautis renginiu ir negalvoti apie kitus dalykus. Mes norime suteikti jiems galimybę užmiršti sunkumus ir mėgautis futbolu“, – postringavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)