Apie tai jos paskelbė bendrame pareiškime.

„Esame labai nepatenkinti beprecedenčiu FIFA sprendimu bausti mūsų kapitonus, jei jie ryšės vaivorykštės spalvų raiščius. Buvome pasirengę susimokėti pinigines baudas, kurios įprastai būna skiriamos už aprangos reikalavimų pažeidimus. Tačiau negalime stumti žaidėjų į padėtį, kurioje jiems grėstų įspėjimai ar net pašalinimai iš rungtynių“, – rašoma septynių Senojo žemyno futbolo federacijų pareiškime.

Specialiais raiščiais Anglijos kapitonas Harry Kane‘as, jo kolegos Garethas Bale‘as iš Velso, Manuelis Naueris iš Vokietijos, taip pat Belgijos, Šveicarijos, Nyderlandų ir Danijos kapitonai planavo išreikšti savo poziciją dėl žmogaus teisių diskriminavimo Katare, kur vienos lyties asmenų seksualiniai santykiai laikomi kriminaliniu nusikaltimu.

FIFA paskelbė pati vykdysianti socialinę akciją ir rinktinių kapitonams skirsiantis raiščius su aptakesniu užrašu „ne diskriminacijai“.

FIFA 2022 metų pasaulio čempionato Katare turnyro sistema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)