Dar prieš prasidedant Europos futbolo čempionatui, daugelio kaimynų kavinių ir restoranų savininkai pasirūpino į savo draudimo polisus įtraukti vandalizmo, kuris kai kurių draudikų vadinamas nuniokojimu, riziką. Draudimo specialistai taip pat patarė apsidraudusiems įsiskaityti į savo sutarčių sąlygas ir jose atskirai numatyti vagystės iš verslo ar vitrinų sudaužymo galimybes, nes jos paprastai neįeina į vandalizmo sąvoką.

„Mūsų patirtis rodo, kad Lenkijos ir Ukrainos viešojo maitinimo verslas EURO-2012 metu tikisi ne tik smarkiai uždirbti, bet ir vis atidžiau vertina galimą riziką. Atsirado nemažai prašymų apdrausti ne tik nuo vagystės, bet ir nuo žaliuzių ir langų apipaišymo. Vis dėlto, tokio masinio renginio kaip Europos futbolo čempionatas metu, visų turtinės žalos atvejų numatyti tiesiog nėra įmanoma“, - sako „Lietuvos draudimo“ Draudimo rizikos ir žalų departamento direktorius Julius Kondratas.

Faktai rodo, kad pavojus verslo savininkams yra realus. Dar prieš pirmas Rusijos komandos rungtynes Vroclavo mieste keturi jos fanai viename miesto restorane surengė muštynes ir nuniokojo restoraną. Incidentų kilo ir antradienį, kai susimušė lenkų ir rusų rinktinių gerbėjai, anksčiau su policija grūmėsi ir Kroatijos fanai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)