Ir nors ketvirtadienį visi laukė naujojo rekordo iš 31-erių metų Cristiano Ronaldo, kuris vienu tiksliu smūgiu, visų laikų rezultatyviausių Europos čempionatų žaidėjų sąraše galėjo pasivyti Michelį Platinį (9 įv.), futbolo metraščius perrašė ne jis, o jo komandos draugas 18-metis Renato Sanchesas.

Pirmo kėlinio viduryje, 33 min., saugas tolimu šūviu išlygino rezultatą ir tapo trečiu jauniausiu futbolininku istorijoje, pasižymėjusiu tokio rango turnyre, bei jauniausiu apskritai, įmušusiu įvartį atkrintamosiose varžybose.

Maža to, vėliau jis dar realizavo 11 m baudinį per lemiamą seriją ir buvo pripažintas geriausiu rungtynių su Lenkija žaidėju.

„Šiuo metu reikalai mūsų komandai klostosi gerai. Aikštėje mes atiduodame viską, ką galime, o kritikai tik daro mus stipresnius, nes jie mums nerūpi, kadangi mes – pusfinalyje“, – sakė jis.

„Reikia įdėti daug darbo, kad užsitarnautum sėkmę. Tad jeigu mums sekasi, vadinasi, mes to verti. Praleidome labai anksti, bet tikėjome savimi iki pat pabaigos.

Prieš baudinių seriją treneris paklausė, kas nori juos atlikti. Cristiano žengė į priekį pirmas, aš – antras. Treneris pasitikėjo manimi, o man užteko drąsos pasiprašyti to. Galvojau tik apie tai, kaip jį realizuoti. Buvau labai ramus, susikaupęs ir dariau tai, ką darau visada“, – pasakojo R. Sanchesas, kuriam dabar yra 18 metų ir 317 dienų.

Būdami jaunesni už jį įvarčius Europos čempionate yra mušę tik šveicaras Johanas Vonlanthenas (18 m. ir 141 d.) ir Wayne'as Rooney (18 m. ir 237 d.).

C. Ronaldo šiame sąraše – penktas (19 m. ir 129 d.).

Beje, R. Sanchesas po Euro 2016 iš Lisabonos „Benfica“ ekipos persikels į Miuncheno „Bayern“ gretas.

Tuo metu ir Lenkijos futbolininkai, ir šios šalies žiniasklaida po pasibaigusio ketvirtfinalio mačo liūdnai konstatavo: nepaprastai apmaudu. „Futbolas yra žiaurus“, – pasibaigus rungtynėms ištarė Lenkijos rinktinės superžvaigždė Robertas Lewandowski, o šiuos jo žodžius pasigavo ir didžiausios šalies žiniasklaidos priemonės.

„Iškristi iš Europos čempionato nepralaimėjus nė vieno mačo – koks žiaurumas“, – rašo „Gazeta Wyborcza“.

„Euro 2016 misija“ baigta: Lenkijos svajonė žlugo. Žaidėme gerai, bet iškritome liūdnai“, – konstatavo onet.pl.

Labiausiai save prie kryžiaus po rungtynių kalė lenkų vartininkas Lukaszas Fabianski. „Aš kaltinu save, kadangi niekuo nepadėjau komandai 11 m baudinių serijos metu“, – pareiškė vartininkas. Šis jo teiginys sulaukė audringos reakcijos, tačiau patys lenkai savo vartų sargo nesmerkė – portugalų mušti 11 m baudiniai buvo praktiškai neatremiami.

Pats C. Ronaldo po rungtynių neslėpė pasitenkinimo.

„Mano svajonė yra laimėti Europos čempionatą, ir ji niekur nedingo. Esu iškovojęs daugybę trofėjų su klubais, tačiau nieko su Portugalijos rinktine. Manau, mes žaidžiame vis drąsiau, komandos žaidėjai vis labiau pasitiki vieni kitais ir kartu mes atliekame fantastišką darbą“, – kalbėjo 31-erių metų futbolo superžvaigždė.

Pusfinalyje Portugalijos rinktinė žais su Velso ir Belgijos ketvirtfinalio poros laimėtojais. Paklaustas, su kuria iš šių komandų norėtų susitikti labiau, C. Ronaldo gūžtelėjo pečiais.

„Belgija yra labai stipri, visi tai žino. Tačiau Velsas šiuo metu yra vienas didžiausių čempinoato netikėtumų. Todėl nelengva pasakyti, kuri iš komandų mums parankesnė“, – teigė jis.

Įdomu, kad portugalų treneris Fernando Santosas kalbėdamas po mačo neišskyrė savo jaunosios žvaigždės R. Sancheso, tačiau tradiciškai gyrė Madrido „Real“ superžvaigždes C. Ronaldo ir Pepe.

„Laimėjome pragariškai sunkų mačą. Aš nesu mėgėjas išskirti vieno ar kito žmogaus, tačiau šiuo atveju negaliu susilaikyti. Pepe ir C. Ronaldo sužaidė fantastiškas rungtynes. Nors pats Cristiano per rungtynes ir neįmušė, jis komandai duoda neįtikėtinai daug, labai labai daug naudos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)