Patyrę antrą nesėkmę iš eilės švedai prarado bet kokias viltis žengti į kitą turnyro etapą. Tuo metu anglai su 4 taškais pakilo į antrą grupės vietą.

Beje, ši dvikova buvo paskutinė, kurią dėl diskvalifikacijos buvo priverstas praleisti anglų puolimo lyderis Wayne'as Rooney.









Rungtynių eiga:

Švedijos rinktinės sudėtis: Andreasas Isakssonas, Jonas Olssonas, Olofas Mellbergas, Andreasas Granqvistas (66' Mikaelis Lustigas), Martinas Olssonas, Rasmusas Elmas (81' Christianas Wilhelmssonas), Kimas Kallstromas, Sebastianas Larssonas, Andersas Svenssonas, Johanas Elmanderis (79' Markusas Rosenbergas), Zlatanas Ibrahimovičius.

Anglijos rinktinės sudėtis: Joe Hartas, Glenas Johnsonas, Johnas Terry's, Joleonas Lescottas, Ashley Cole'as, Jamesas Milneris (61' Jamesas Milneris), Stevenas Gerrardas, Scottas Parkeris, Ashley Youngas, Danny's Welbeckas (90' Alexas Oxlade'as-Chamberlainas), Andy's Carrollas.

Pirmas kėlinys

Susitikimas prasidėjo gana atsargiai ir per pirmas 5 min. rimtesnių pavojų nekilo nė prie vienų vartų.

7 min. pirmas į vartus spyrė Scottas Parkeris - Andreasas Isakssonas buvo savo vietoje.

11 min. iš toli į anglų vartus šovė Sebastianas Larssonas - Joe Hartas sugavo kamuolį.

20 min. savo kojos taiklumą išmėgino ir švedų lyderis Zlatanas Ibrahimovičius - nors į vartus jis pataikė, J. Hartas vėl sužaidė užtikrintai.

23 min. Stevenas Gerrardas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o joje atsidengęs Andy's Carrollas galva tiksliai nukreipė kamuolį į varžovų vartus - 1:0.

33 min. dar kartą tiesiai į J. Hartą pataikė Z. Ibrahimovičius, o 37 min. itin galingai šovė Kimas Kallstromas - tiesa, šiek tiek virš vartų.

Nepaisant visų švedų ir ypač Z. Ibrahimovičiaus pastangų, rezultatas iki pertraukos taip ir nebepakito - 1:0.

Antras kėlinys

Jau pačioje antro kėlinio pradžioje rezultatas tapo lygus: 49 min. po Z. Ibrahimovičiaus baudos smūgio kamuolys atšoko į varžovų žaidėjų sienelę ir po baudos aikštelėje kilusios sumaišties atsidūrė po kojomis Olofui Mellbergui. Jo bandymą J. Hartas atmušė, tačiau tuomet kamuolys atsitrenkė į Gleną Johnsoną ir suspurdėjo tinkle - 1:1.

Išlyginę rezultatą švedai ir toliau neatsitraukė į savo aikštės pusę ir tai netrukus dar davė vaisių: 59 min. tas pats O. Mellbergas po puikiai pakelto baudos smūgio galva išvedė saviškius į priekį - 2:1.

63 min. vos iš poros metrų pasižymėti nepavyko Johnui Terry'iui, tačiau po šio epizodo uždirbto kampinio Theo Walcottas klastingu šūviu iš toli atstatė pusiausvyrą - 2:2.

75 min. neblogą šansą turėjo Kimas Kallstromas, bet po jo smūgio iš eigos kamuolys lėkė ne į vartų plotą. Vos po minutės iš toli bombą paleido Z. Ibrahimovičius, tačiau J. Hartas patikimai apgynė savo tvirtovė.

78 min. puiki anglų kombinacija virto įvarčiu: Theo Walcottas perdavė kamuolį Danny'iui Welbeckui, kuris, būdamas nugara į vartus, kulnu įrideno jį į tolimąjį kampą - 3:2.

Per likusį laiką anglai drausmingai apsigynė ir iškovojo itin svarbią pergalę, kuri anksčiau laiko eliminavo švedus iš tolesnės kovos.

Rungtynės:

Švedija 2 - 3 Anglija

23' [0 - 1] Andy's Carrollas
49' [1 - 1] Glenas Johnsonas (į savo vartus)
59' [2 - 1] Olofas Mellbergas
64' [2 - 2] Theo Walcottas
78' [2 - 3] Danny's Welbeckas

58' Jamesui Milneriui (Anglija) parodyta geltona kortelė
63' Olofui Mellbergui (Švedija) parodyta geltona kortelė
72' Jonui Olssonui (Švedija) parodyta geltona kortelė
90' Andersui Svenssonui (Švedija) parodyta geltona kortelė

Statistika: Švedija - Anglija

Smūgiai į vartų plotą: 8 - 9

Smūgiai šalia vartų: 4 - 6

Kamuolio kontrolė: 48 - 52

Kampiniai: 3 - 3

Pražangos: 14 - 10

Geltonos kortelės: 3 - 1

Nuošalės: 0 - 0.

D grupės turnyro lentelė po dviejų turų:

1.Prancūzija21103:14
2.Anglija21104:34
3.Ukraina21012:33
4.Švedija20023:50

* * *

Primename, kad švedai pirmame mače 1:2 nusileido vieniems iš turnyro šeimininkų ukrainiečiams, o anglai atsilaikė lygiosiomis 1:1 prieš prancūzus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)