Aukštų rezultatų nežada

30-metis I. Konovalovas olimpinėse žaidynėse dalyvaus trečią, o 28 metų R. Navardauskas – antrą kartą. Jie startuos plento grupinėse lenktynėse (256,5 km), kurios prasidės šeštadienį 15.30 val. Lietuvos laiku. R. Navardauskas jau spėjo apvažiuoti abu ratus Rio trasoje.

„Pirma dalis bus vienoje miesto pusėje, gal tiksliau – už miesto. Ten kalnai nedideli, trasa driekiasi prie jūros, tačiau kalnai gana statūs. Iš tikro nebus lengva. Antra dalis bus daug sudėtingesnė. Ir kalnas bus daug ilgesnis. Kalnas ne lėkštas – apie 20 laipsnių statumo. Nuokalnė taip pat sudėtinga – jei būtų liūtis, tai būtų daug griūčių ir pats kelias būtų slidus. Tačiau orą žada gerą, tad viskas turėtų vykti tvarkingai. Tačiau trasa sudėtinga ir mums, aukštesniems lietuviams, labai neparanki. Netgi gal net nesąžininga“, - sako R. Navardauskas.

Dviratininkas mano, kad Rio geriausiai turėtų pasirodyti lengvi sportininkai.

„Mes sveriame virš 70 kg, o yra tokių sportininkų, kurie sveria vos virš 50 kg. Stačiuose kalnuose su jais bus sudėtinga kovoti“, - įsitikinęs R. Navardauskas.

Lietuvis teigė, kad po prestižinių „Tour de France“ lenktynių jaučiasi geriau nei įprastai, tačiau gerų rezultatų neprognozuoja.

„Nesu taip pervargęs, kaip seniau būdavo. Šiemet tai antras didelis turas ir maniau, kad jausiuosi daug daug prasčiau. Tačiau, kaip bebūtų, tie kalnai - ne lietuviams, ir mums reikės kovoti, kad kuo ilgiau išsilaikytume grupėje“, - realistiškai galimybes vertino R. Navardauskas.

Nepaisant tokių prognozių, lietuviai turi paruošę taktiką.

„Norime būti priekyje prieš didelius kalnus – tai viena iš užduočių mums. Norime būti pabėgime. Būtų dar geriau per vidurį varžybų pabėgti, atitrūkti nuo grupės prieš paskutinius tris didelius kalnus. Aišku, tai nebus lengva. Tiek pirmas ratas, tiek privažiavimas prie jo nebus lengvas, nes visi norės pabėgti anksčiau ir visi ten norės papulti“, - sako sportininkas.

Sąlygomis patenkintas

Žiniasklaidoje nuolat pasirodo pranešimų apie ne pačias geriausias sąlygas Rio olimpiniame kaimelyje. Tuo tarpu R. Navardauskas kol kas viskuo patenkintas. Ypač – maistu.

„Nėra taip, kaip pas mamą namie, bet pasistengta, kad visko būtų – ir makaronai, ir ryžiai. Mums tai pagrindinis maistas. Yra ir mėsytės – ir kiaulienos, ir jautienos, ir vištienos. Visko yra. Nereikia tikėtis, kad viskas bus taip, kaip Lietuvoje – viskas daroma jų stiliuje. Kartais norėtųsi, kad jautiena būtų iškepta kitaip, tačiau tikrai nesiskundžiu. Viskas padaryta, kad būtų sportininkams naudinga. Yra ir kinietiška, ir vietinė virtuvė, yra picų, yra greito maisto restoranas. Girdėjau, kad kažkur ir ant laužo mėsytę kepa“,- pasakoja R. Navardauskas.

Dviratininkų startas jau šeštadienį, todėl R. Navardauskas ir I. Konovalovas olimpinių žaidynių atidaryme penktadienį nedalyvaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)