Du kartus draugiškose rungtynėse prieš Europos pirmenybes Lietuvos rinktinę įveikę Slovėnijos krepšininkai ir ketvirtadienį buvo arti tikslo, tačiau Manto Kalniečio tritaškis nubloškė antroje rungtynių dalyje lietuviams ant kulnų mynusius oponentus.

Pergalė šiame mače reiškė, kad Lietuvos komanda kitą liepą kartu su 11 ekipų iš penkių kontinentų grumsis papildomame turnyre dėl trijų vietų Londono olimpinėse žaidynėse.

Lietuviams Europos čempionate liko paskutinis mačas dėl penktosios vietos, kurį laimėti, anot D. Songailos, bus principo reikalas.

- Atsigauti po pralaimėjimo ketvirtfinalyje makedonams turbūt nebuvo lengva? - paklausėme D. Songailos

- Mūsų atsarginių suolas yra gana ilgas, niekas nežaidžia po 35-37 minutes, rotacija yra intensyvi. Nesakyčiau, kad buvome labai pavargę, kas kita – psichologinė būsena.

- Ar dvikovos metu nusikratėte vakarykščio košmaro prisiminimų?

- Sunku buvo, kol neprasidėjo rungtynės. Kai tai įvyko, pamiršome viską, kas buvo vakar, ir rūpinomės tik tuo, kas vyksta dabar.

- Po dviejų kėlinių pirmavote 11 taškų, tačiau išsaugoti persvaros nepavyko. Kas atsitiko?

- Slovėnai pataikė keletą metimų, mes metėme pro šalį, praradome keletą kamuolių. Šiame čempionate nėra komandos, kuri pasiduotų atsilikdama 10 taškų. Vis dėlto slovėnų komanda yra tikrai labai gera, ir niekas nė nesitikėjo lengvų rungtynių.

- Prieš šias rungtynes slėgė mintis, jog pralaimėjusi Lietuvos rinktinė pirmą kartą istorijoje nepateks į olimpines žaidynes?

- Tiesą pasakius, negalvojau, kas bus, jei pralaimėsime. Vienintelė mintis buvo apie tai, kaip po vakarykščių rungtynių susikoncentruoti šiandienai.

- Lietuviams liko paskutinis mačas dėl penktos vietos. Ar šiai dvikovai dar teikiate kažkokios reikšmės?

- Kiekvienam krepšininkui turi suveikti sportinis pyktis. Niekada nebūna malonu, kai tave kažkas „apžaidžia“. Nesame vidurinės mokyklos mokinukai, kurie ateina pažaisti krepšinį lauke. Mes – profesionalai, todėl turime siekti pergalės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją