Po spurto antrame kėlinyje Rusijos rinktinės persvara buvo šoktelėjusi iki 13 taškų, o pirmą mačo pusę ji laimėjo rezultatu 31:20. Tačiau po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė it mostelėjus burtininko lazdele, ir ispanai galiausiai triumfavo 67:59.

„Kodėl po pertraukos nesulaikėme brolių Gasolių? Nežinau. Kodėl rungtynių pabaigoje nenaudojome pražangų taktikos? Klausimas treneriui. Apie ką kalbėjomės per paskutiniąsias minutės pertraukėles? O apie ką čia besikalbėsi, kai pirmoje rungtynių dalyje praleidi 20 taškų, o antroje – 47 taškus“, – nesėkmės priežasčių surasti negalėjo vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas.

„Vieno paaiškinimo nėra, – sakė puolėjas Sergejus Monia. – Per daug prametėme iš po krepšio, kur gynėsi labai aukšti varžovų žaidėjai, nepataikėme baudų metimų, praradome daug kamuolių. Aišku, dėl to kalti ir ispanai. Bet manau, kad galėjome laimėti, jei būtume labiau kontroliavę žaidimą.“

Nepaisant nusivylimo, S. Monia patikino, kad sekmadienį kautis dėl bronzos apdovanojimų rusai turės ir ryžto, ir jėgų.

„Juk čia – olimpiada, ne kasdien joje kovoji dėl medalių. Pirmą šansą juos pelnyti praleidome, todėl bandysime užsikabinti už antrojo“, – teigė krepšininkas.

Savo ruožtu, Rusijos rinktinės strategas Davidas Blattas pabrėžė, kad, kaip jo auklėtiniams besusiklostytų Londono žaidynių pabaiga, olimpiadoje rusai paliko ryškią žymę.

„Mes jau pasiekėme puikų rezultatą, kuris turėtų visus džiuginti. Akivaizdu, kad olimpiadoje buvome viena geriausių komandų, bet, žinoma, norime tai įtvirtinti ir medaliu“, – kalbėjo treneris iš JAV, kurio komanda ketvirtfinalyje namo išsiuntė Lietuvos ekipą.

Tuo tarpu Ispanijos rinktinės atstovai po rungtynių mėgavosi pergale ir žvelgti į žaidynių finalą nenorėjo.

„Grupės varžybose rungtyniavome tikrai prastai, bet nuo ketvirtfinalio viskas apvirto aukštyn kojomis – taip, kaip mums jau ne kartą yra nutikę. Finalas su JAV rinktine? Leiskite pasidžiaugti šiandiena. Galiu pasakyti tik tiek, kad viską lems valia, nes ir mes, ir jie turi užtektinai puikių žaidėjų. Bet nepamirškime ir Argentinos“, – sakė aukštaūgis Marcas Gasolis.

Primename, kad antrajame Londono olimpinių žaidynių pusfinalyje prieš titulą ginančius amerikiečius stoja Argentinos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)