Po pagrindinio laiko ir pratęsimo rezultatas buvo lygus 2:2, todėl buvo mušami 11 metrų baudiniai. Pirmuosius du olandų bandymus atrėmė vartininkas Emiliano Martinezas, todėl argentiniečiai iškart įgijo didelį pranašumą.

Nors du taiklūs Nyderlandų šūviai ir netikslus Argentinos ketvirtasis baudinys išlaikė įtampą iki pat pabaigos, lemiamu penktuoju baudiniu olandus iš čempionato eliminavo Lautaro Martinezas (4:3).
Rungtynių vaizdo reportažas.

Pirmasis mačo įvartis krito 35-ąją minutę, kai po tobulo Lionelio Messi perdavimo pasižymėjo Nahuelis Molina. Pats L. Messi 73-ąją minutę realizavo 11 metrų baudinį ir rezultatą padvigubino.

Vis dėlto olandai nepasidavė, o didvyriu tapo Woutas Weghorstas.197 cm ūgio puolėjas smūgiu galva 83-ąją minutę rezultatą sušvelnino, o kiek vėliau išplėšė ir pratęsimą.

Pačioje teisėjo pridėto laiko pabaigoje, 101-ąją minutę, Nyderlandai ypatingai gudriai įžaidė kamuolį baudos smūgio metu, o prieš pat vartus su kamuoliu atsidūręs W. Weghorstas pasiuntė jį į vartus.

Įtemptose rungtynėse netrūko aistrų ir emocijų. Antrojo kėlinio pabaigoje argentiniečiui Leandro Paredesui nuspyrus kamuolį į varžovų atsarginių suolelį kilo didelis žaidėjų susistumdymas. Futbolininkai nuolat konfliktavo ir pratęsimo metu.

Mačo arbitras Antonio Mateu Lahozas šio susitikimo metu parodė net 17 geltonų kortelių. Tai yra visų laikų pasaulio futbolo čempionatų rekordas.

Ketvirtfinalį laimėję argentiniečiai iškovojo antrąjį kelialapį į pusfinalį, kuriame jie susitiks su Kroatijos nacionaline komanda, kuri 11 m. baudinių serijoje netikėtai eliminavo Braziliją.

Nyderlandai pirmenybėse Katare iki šiol žengė be pralaimėjimų – grupėje jie sužaidė lygiosiomis su Ekvadoru ir įveikė Senegalą bei Katarą, o aštuntfinalyje eliminavo JAV.

Argentina aštuntfinalyje išsiuntė namo Australiją, o grupėje nugalėjo Meksiką bei Lenkiją. Čempionatą argentiniečiai pradėjo sensacingu pralaimėjimu prieš Saudo Arabiją.

Nyderlandai su Argentina pasaulio čempionate susitiko šeštą kartą. Paskutinėje akistatoje 2014 metų pirmenybių pusfinalyje argentiniečiai taip pat nugalėjo olandus 11 m. baudinių serijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją