Pusfinalyje po 500 metrų lietuvės buvo pirmos, pirmavo ir po 1000, ir po 1500 metrų, tačiau paskutiniai 500 distancijos metrų mūsiškėms nebuvo tokie sėkmingi ir į priekį jos praleido graikių duetą – Aikaterini Nikolaidou ir Sofiją Asoumanaki.

Distancijoje lietuvės užtruko 6 min. 52,46 sek. Nuo pusfinalio nugalėtojų jos atsiliko 0,47 sek.

Lietuvės savo pusfinalio plaukime užėmė antrąją vietą, tačiau tai garantavo kelialapį į finalą, kuriame varžysis trys greičiausios pusfinalio valtys.

Pažymėtina, kad graikių duetas, kuris laimėjo pusfinalio plaukimą, yra 2015-ųjų pasaulio vicečempionės.

Trečiąją vietą plaukime užėmė ir į finalą taip pat pateko amerikietės Meghan O'Leary ir Ellen Tomek. Už finalo borto liko praėjusių metų pasaulio čempionės Naujosios Zelandijos atstovės Eve MacFarlane ir Zoe Stevenson bei Vokietijos ir Kinijos įgulos.

Dviejuose pusfinaluose varžėsi po 6 valtis. Po tris geriausias valtis pateko į pagrindinį finalą, o kitos šešios kovos B finale dėl 7-12 vietų.

A finalas vyks ketvirtadienį po pietų – 16.04 val. Mūsiškės irkluos penktame take.

Antrą pusfinalį laimėjo Londono olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojos Lenkijos atstovės Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj- 6 min. 50,63 sek. Jos aplenkė Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Australijos, Baltarusijos ir Čekijos įgulas.

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė tarp visų pusfinalio dalyvių liko trečios po lenkių ir graikių.

A finalo dalyvės:

Helene Lefebvre ir Elodie Ravera-Scaramozzino (Prancūzija)
Victoria Thornley ir Katherine Grainger (Didžioji Britanija)
Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj (Lenkija)
Aikaterini Nikolaidou ir Sofia Asoumanaki (Graikija)
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (LIETUVA)
Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (JAV)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)