Pastebėję skirtumus apie tai socialiniuose tinkluose pranešė keletas Vakarų žurnalistų.

Futbolo transliacijos per valstybinę Kinijos CCTV televiziją vėluoja maždaug 30 sekundžių – tam, kad cenzūra spėtų iškirpti ir pakeisti nepageidaujamus kadrus.

Kinams nenorima rodyti vaizdo tribūnose, konkrečiau, tūkstančių sirgalių, tarp kurių beveik niekas nedėvi kaukių.

Kitaip nei likęs pasaulis, pirmuoju pandemijos židiniu 2019 metais tapusi Kinija vis dar gyvena griežto karantino sąlygomis.

Net ir kinų kantrybė bei paklusnumas turi ribas: „nulinės tolerancijos“ COVID-19 politiką taikančioje šalyje pastaruoju metu išplito masiniai protestai dėl vyriausybės priemonių.

Pekinas ir toliau griežtai riboja tiek tarptautines keliones, tiek judėjimą valstybės viduje, priklausomai nuo situacijos uždaro atskirus miestus, taiko masines testavimo kampanijas ir kitus karantino atributus.

Dėl to įvairiuose šalies miestuose praėjusį savaitgalį virė Kinijai nebūdingi masiniai gatvių protestai.


Tokiomis aplinkybėmis cenzūruojamos ir futbolo transliacijos. Kuomet jų režisieriai Katare atsuka kameras į tribūnas, Kinijoje stambiu planu rodomi treneriai ir panašūs kadrai.

Primename, kad pačios Kinijos rinktinė nepateko į pasaulio pirmenybes. Vienintelį kartą kinai jose dalyvavo 2002 metais, kai turnyrą rengė Japonija ir Pietų Korėja, bet įveikti grupių etapo barjero nesugebėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją