Sunkvežimių įskaitoje pirmavusio ekipažo lenktynininkas A. Loprais neslėpė, kad šis įvykis visą komandą stipriai sukrėtė, mat nė vienas komandos narys nematė, kad už kopos stovėjo žmogus, juo labiau nematė, kas įvyko sunkvežimiui nusileidus nuo kopos. Savo „Facebook“ paskyroje čekas įkėlė vaizdo įrašą, kuriame paaiškino visą situaciją ir pareiškė gilią užuojautą mirusio Dakaro gerbėjo šeimai ir draugams.

„Turiu labai liūdnų naujienų, kurias man pranešė mums sugrįžus iš devintojo greičio ruožo. Mes jau buvome atsigulę į lovas, kada Dakaro teisėjai mums parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota lenktynių metu įvykusi nelaimė. Jame matyti, kad per klaidą mes nutrenkėme žmogų, kuris fotografavo mūsų „Lady“ sunkvežimį stovėdamas iškart už kopos. Jis buvo sužeistas, po 2–3 valandų jis pasijuto ypač prastai, jį pykino, o begabenant jį į ligoninę jį ištiko širdies smūgis.

Dėl netiesioginės mano kaltės, dėl to, kad vairavau aš, baigėsi vieno žmogaus gyvenimas. Turiu pripažinti, kad nei aš, nei kiti komandos nariai visiškai nežinojo apie tai. Mes gavome vaizdo įrašą iš sunkvežimio kabinos ir kitą vaizdo medžiagą, kurie tai įrodo, tačiau tai nieko nekeičia – žmogaus gyvenimas baigėsi.

Šis žmogus buvo italas, tačiau šiuo metu, dėl tyrimo, aš nežinau jo vardo. Tai buvo 69 metų gerbėjas, kuris atvyko stebėti Dakaro lenktynių ir, deja, stovėjo už kopos, dėl ko mes jo visiškai nematėme, nė vienas iš mūsų.

Norėčiau pareikšti nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir draugams. Man labai gaila, šis įvykis lydės mane visą gyvenimą“, – po tragiško įvykio kalbėjo lenktynininkas A. Loprais.

Po šio incidento lyderiavęs čekų ekipažas pasitraukė iš šių metų Dakaro ralio. Komanda jeu nestartavo dešimtajame greičio ruože.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją