„Po pirmo kėlinio vėl kilo abejonių, kad čia žaidžia mūsų rinktinė. Bet po Ado Juškevičiaus šou, kai jis antrame kėlinyje pelnė 8 taškus iš eilės, padarėme persilaužimą. Vėliau viskas vyko, kaip ir tikėtasi. Manau, niekas neabejojo tuo, kad nugalėsime Pietų Korėją tokiu skirtumu“, – teigė Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ ekipą treniruojantis ir buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas R. Vaišvila.

Nepaisant to, specialistas nelinkęs šių rungtynių vadinti lengvomis, kadangi tokių pasaulio čempionatuose nebūna, tuo labiau rinktinių treneriams.

„Būdamas treneriu neskirstai rungtynių į lengvas ir sunkias. Kiekvienoms jų ruošiesi rimtai. Aišku, kad mūsų rinktinė žymiai stipresnė už Pietų Korėją, bet tai reikėjo įrodyti aikštelėje“, – pabrėžė R. Vaišvila.

Rytis Vaišvila

Tuo tarpu buvęs rinktinės įžaidėjas M. Prekevičius juokauja, kad visada galima tikėtis ir kitokios rungtynių pabaigos, tačiau korėjiečiai – ne to kalibro komanda, kuri keltų grėsmę Lietuvai.
M. Prekevičiaus nuomone šios rungtynės buvo itin naudingos po pralaimėjimo Australijai ir padės psichologiškai atsigauti žaidėjams.

„Didesnė pergalės reikšmė buvo ta, kad po blogų rungtynių su australais sekė geros su Pietų Korėja. Manau, kad kai kuriems žaidėjams tai padėjo psichologiškai. Ypač tiems, kurie buvo šiek tiek išsimušę iš ritmo“, – pastebi jis.

Krepšininkas taip pat puikiai supranta, kokia našta užgulė rinktinės debiutantų Ado Juškevičiaus ir Šarūno Vasiliausko pečius. M. Prekevičius tokioje rolėje buvo atsidūręs 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse.

„Puikia juos suprantu. Žinau tą jausmą, nes Lietuvos marškinėliai įpareigoja. Bet jie nėra atėję iš gatvės, abu žaidė jaunimo rinktinėse. Jiems sunku, bet tikėkimės, kad su kiekvienomis rungtynėmis viskas eis tik geryn“, – sunkią debiutantų dalią supranta M. Prekevičius.

Ketvirtadienį, 22 val. 30 min. lietuvių laukia paskutinė akistata grupės varžybose su Slovėnijos rinktine. Norint ir vėl džiaugtis pergale, M. Prekevičiaus manymu, tereikia žaisti savo žaidimą ir stengtis nuvarginti priešininkų gynėjus, kuriuos į priekį veda Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) įspūdingus rezultatus demonstruojantis Goranas Dragičius.

„Slovėnai – visiškai kitokia komanda. Reikia žaisti savo žaidimą, žaisti laisvai. Trečiadienį nemėtėme nei vieno baudos metimo, nemanau, kad tai būtų gerai su slovėnais (juokiasi, – DELFI). Turime duoti darbo slovėnų gynėjams – jų išjungimas tikrai padėtų“, – neabejoja M. Prekevičius.

Mato Niparavičiaus komentaras:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)