G. Scheidt, atmetus prasčiausią rezultatą, turi 18 baudos taškų.

Lydere tapo Londono olimpiados čempionė ir Pekino olimpiados bronzos medalio laimėtoja kinė Lijia Xu (7 b. tšk.). Antrą vietą užima airė Annalise Murphy (12 b. tšk.), o trečią - danė Anne-Marie Rindom (13 b. tšk.).

G. Scheidt dar lenkia 2011 ir 2014 metų pasaulio čempionė olandė Marit Bouwmeester (14 b. tšk.) bei Londono olimpiados bronzos medalio laimėtoja belgė Evi van Acker (16 b. tšk.).

Ketvirtą plaukimą laimėjo L. Xu. G. Scheidt tarp 37 dalyvių buvo aštunta.

Taip pat antradienį surengtą trečią plaukimą laimėjo vengrė Maria Erdi, o G. Scheidt finišavo devinta.

Gintarė Scheidt

Pirmadienį vyko pirmi du plaukimai. Lietuvos olimpinės rinktinės vėliavnešei pirma varžybų diena susiklostė permainingai. Gintarė pirmame plaukime finišavo antra, bet už starto taisyklės pažeidimą (metru buvo kirtusi nematomą starto liniją) ji buvo diskvalifikuota ir gavo 38 baudos taškus. Teisėjai kažkodėl nepranešė buriuotojai apie taisyklių pažeidimą ir ji plaukė iki finišo, kuriame buvo antra. O antrame plaukime G. Scheidt pranoko visas konkurentes ir į krantą parplaukė jausdamasi varžybų lydere. Tik grįžusi ji sužinojo apie teisėjų skirtą bausmę.

Po to vykusiame plaukime Gintarė iškovojo pergalę ir bendroje įskaitoje šoktelėjo į 21-ą vietą. Po pirmos dienos varžybų, išnagrinėjus pateiktą protestą, antrame plaukime buvo diskvalifikuota L. Xu. Ji iš lyderės pozicijos nukrito į 23-ią vietą, o G. Scheidt pakilo vienu laikteliu aukštyn – į 20-ą poziciją.

Penktas ir šeštas plaukimas iš dešimties numatytų vyks trečiadienį nuo 19.15 val. Lietuvos laiku.

Olimpinių žaidynių prizininkės paaiškės po medalių plaukimo, kuriame dalyvaus dešimt geriausių buriuotojų. Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja.

2012 metų pasaulio čempionė G. Scheidt, kuri yra ištekėjusi už Brazilijos buriavimo legendos Roberto Scheidto, dalyvauja trečioje savo olimpiadoje. Pekino žaidynėse ji iškovojo sidabro medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)