B. Tanjevičius buvo tiesioginis daug diskusijų sukėlusių paskutinių C grupės rungtynių tarp Graikijos ir Rusijos liudininkas. Šiame susitikime sprendėsi, kuri komanda aštuntfinalyje kovotų su Ispanija.

Graikai nusileido rusams ir teoriškai turėjo išvengti šios akistatos, tačiau viską aukštyn kojomis apvertė D grupėje netikėta Naujosios Zelandijos pergalė prieš prancūzus. Ispanai pakilo į antrą vietą grupėje ir aštuntfinalio poroje gavo graikus. Rusai aštuntfinalyje pirmadienį žais su N. Zelandijos komanda.

Turkų strategas arenoje tada net išprovokavo nedidelį konfliktą su graikų rinktinės vidurio puolėju Ioanniu Bourousiu. Pats B. Tanjevičius mielai žurnalistams pasakoja apie incidentą.

„Priėjau prie graikų „centro“, patapšnojau jam per petį ir pasakiau: „sveikinu, padarei tą patį antrus metus iš eilės“. Tik pasveikinau graikus už jų „pastangas“ ir pajuokavau, o I. Bourousis pradėjo spardyti vandens buteliukus prie graikų atsarginių suolelio.

Aš ėjau Davido Blatto (Rusijos rinktinės trenerio) link. I. Bourousiui reikia mažiau žiūrėti kovinių filmų. Tai ne Berlyno ar Venecijos kino festivalis, o krepšinio pasaulio čempionatas“, – sakė B. Tanjevičius.

Rusų strategas D. Blattas po tų rungtynių antrino kolegai iš Turkijos.

„Graikams turėtų būti gėda. Tai buvo komedija, o ne krepšinis. Graikai tyčia nepataikydavo metimų, o mano krepšininkai žaidė su aistra“, – apie paskutinį susitikimą C grupėje kalbėjo D. Blattas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją